Bontrager løfter sløret for vandflaskeholder af genvundet plast Denne vandflaskeholder er reelt noget affald. Læs, hvorfor det er en fordel.

Bontrager løfter sløret for vandflaskeholder af genvundet plast Denne vandflaskeholder er reelt noget affald. Læs, hvorfor det er en fordel.

[Waterloo, Wisconsin] – Trek og Bontrager har i dag annonceret en relancering af deres ældste, uændrede produkt. Bat Cage, som er den sprøjtestøbte vandflaskeholder, der kom på markedet første gang i 1997, og er nu fremstillet af udslidte og skrottede fiskenet, som ellers ville ligge og forurene verdenshavene.

Denne produktforbedring er blevet mulig via Treks samarbejde med Bureo og medlemskabet af NextWave, som er et tværbranchekonsortium af firmaer, der arbejder på at mindske den overvældende mængde af plast, som forurener vores miljø. Trek er medstifter af konsortiet, som desuden omfatter firmaerne Dell, General Motors, IKEA, HP Interface, Humanscale, Herman Miller og Bureo.

Igennem de seneste 22 år har Trek fremstillet hundredtusindvis af Bat Cage vandflaskeholdere i Oconomowoc i Wisconsin, 45 km fra firmaets hovedsæde i Waterloo. Vandflaskeholderen er enkel, let og slidstærk. Og nu er den blevet et endnu mere inspirerende produkt.

Igennem Treks samarbejde med NextWave er vi blevet præsenteret for Bureo, som er et firma, der har som målsætning og arbejder med at give skrottede fiskenet nyt liv. Bureo indsamler kasserede fiskenet og genvinder dem i form af bittesmå kugler, der kan bruges til sprøjtestøbning af plastprodukter, som f.eks. Bat Cage, solbriller, skateboards m.m.

Bat Cage er nok et lille produkt, men man kan udmærket sammenligne det med et lille hængsel på stor dør,” udtaler Justin Henkel, Treks produktdirektør for Saddles & Essentials. “Alene i år betyder det, at mere end 4.000 kvadratmeter (1,75 tons) skrottede fiskenet genvindes. Det gør en stor forskel, og Bat Cage er kun begyndelsen.

Bontragers nye Bat Cage vandflaskeholder af genvundet plast ($14.99 vejl. udsalgspris) kan fås nu via trekbikes.com og Treks globale net af autoriserede forhandlere.

1/2
2/2

Et nyt kapitel
Bat Cage blev lanceret i 1997 og er et af Bontragers længst varende produkter. Det har passeret mållinjen i flere af de store landevejsløb, verdensmesterskaber og forårsklassikere end noget andet produkt fra Bontrager. I dag fungerer det lige så enkelt og pålideligt som før, og nu er det fremstillet af genvundne materialer.

Et global problem
Der er mere end 86 millioner ton plast i verdenshavene netop nu, og der kommer over 8 mio. ton til yderligere hvert år.

Miljøpåvirkningen ved efterladte fiskenet
Fiskenet står for anslået 10% af al plast i havene. Hvad der er endnu værre, er nettenes 4 gange mere skadelige påvirkning af havmiljøet end alle andre former for plastforurening.

Fra net til nylon
Bat Cage vandflaskeholderne er fremstillet af NetPlus-nylonkugler fra Bureo. Bureo indsamler kasserede fiskenet i Chile og genvinder dem til rånylon, som kan bruges til at fremstille alt lige fra solbriller til skateboards.

Ét produkt med stor effekt
I løbet af ét år går der genvundet nylon fra ca. 4.000 kvadratmeter (1,75 tons) skrottede fiskenet til at fremstille Bat Cage vandflaskeholdere.

Flere måder at gøre en forskel på
Trek er medstifter af NextWave, som er et tværbranchekonsortium af partnerfirmaer bestående af Dell, General Motors, IKEA, HP Interface, Humanscale, Herman Miller, Bureo og Trek, der har som målsætning, at plast fortsat skal være en del af verdensøkonomien, men ikke i verdenshavene.

Bontrager Bat Cage Water Bottle Cage

A classic water bottle cage made from recycled ocean plastics. By giving new use to fishing nets collected in coastal communities of Chile, Bat Cage is helping keep plastic waste out of our oceans.
See Bat Cage

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.