Danmark / Dansk
You're looking at the Dansk version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

I laboratoriet med Madone IsoSpeed Videnskaben bag de ultimativt komfortable cykelegenskaber

I laboratoriet med Madone IsoSpeed Videnskaben bag de ultimativt komfortable cykelegenskaber

I den første offentlige test i Treks Performance Research Center anvendte Treks teknikere et specialudviklet cykelbånd og et højhastighedskamera til den endelige godkendelse af Madone IsoSpeed.

 

Med instrumenterne i Treks Performance Research Center har vi kunnet strukturere testen, så den både er realistisk og repeterbar, hvilket er en usædvanlig og meget nyttig kombination til produkttestning.

Hos Trek spiller sportsudøvere, bl.a. rytterne på Trek-Segafredo holdet, en stor rolle i vores testproces. Deres fornemmelse for detaljen er fantastisk, og ingen er mere kritiske eller velovervejede i deres tilbagemeldinger. Men vi validerer altid, hvad rytterne foretrækker, baseret på en lang række højteknologiske test og analyser. Her spiller vores højhastighedskamera en stor rolle.

Men hvorfor nøjes med 2 terabyte højhastighedsvideo, når man kan indsamle 300 millioner forekomster af sensordata?

Ved hver testkørsel på cykelbåndet indsamlede vi data fra accelerationsmålere og lineære sensorer, som vi placerede på cyklens stel. Disse sensorer måler mængden af vibrationer, som Madone IsoSpeed absorberer, og hvor meget stellet bevæger sig.

madone på laboratoriet 7

Til sidst, når vi sammenligner vibrationsdataene med billederne fra højhastighedskameraet, er det øjeblik, hvor magien indtræffer. I det øjeblik får vi det fulde billede af Madone IsoSpeed, og hvordan det præsterer med hensyn til at cykle komfortabelt på forskellige underlag.

Af grafen kan man se den vibrationsenergi, der mærkes på sadlen på den tidligere model af Madone kontra Madone med IsoSpeed. Denne type af spektralanalyse er en af vores foretrukne metoder til at analysere fysikken ved vibrationerne på en cykel.

Se den tekniske rapport om Madone SLR for en dybtgående analyse af teknologien til og testningen af den ultimative landevejscykel.

About the Author: Trek Performance Research

Trek may have been born in a barn, but it was raised on rocket science. Trek Performance Research is the driving R&D force behind developing the industry’s most innovative products.