Lys på – Altid! Hvorfor er det vigtigt at have dagkørelys på cyklen på hver eneste tur

Lys på – Altid! Hvorfor er det vigtigt at have dagkørelys på cyklen på hver eneste tur

Undersøgelser viser, at brug af dagkørelys (Daytime Running Lights) for og bag på cyklen er den mest effektive måde at blive set i trafikken på. Rytterne på Trek-Segafredo bruger dem på hver eneste træningstur, uanset tidspunktet på døgnet – og de er kommet frem til, at disse lygter virkelig gør en forskel.

“Efter at jeg har fået baglygten, viser bilisterne mere hensyn. Med mit dagkørelys på cyklen holder de bedre afstand, når de overhaler. Jeg siger til alle, jeg kender, at de skal sætte lygter på cyklen.”

– Mads Pedersen

“Lys på cyklen om dagen er lige så vigtigt som lys på cyklen i mørke. Vi cykler 90 procent af tiden i dagtimerne. Når bilisterne kan se at vi gør en indsats for at være sikre i trafikken, er de flinke til at holde mere afstand.”

– Ryan Mullen

Bilister reagerer positivt på cykler med dagkørelys. Bare spørg Mads Pedersen, den regerende verdensmester i landevejscykling. Han har oplevet at cykle i dagslys med Bontrager dagkørelygter og blive stoppet af det lokale politi, som bare ville sige, at hans lygter var nogle af de bedste, de havde set. De var imponerede over, hvor synlige lygterne var, og roste Mads for hans indsats for at blive set af alle trafikanter på vejen.

Du behøver ikke være professionel cykelrytter for at bruge dagkørelys – det er vigtigt udstyr for enhver cyklist. Her kan du læse mere om, hvordan de fungerer og hvorfor de har så stor betydning.

Få mere at vide

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.