Danmark / Dansk
You're looking at the Dansk version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

James Golding er indbegrebet af udholdenhed Den britiske cykelrytter har blikket rettet mod det øverste trin på sejrsskamlen på vej mod Race Across America

James Golding er indbegrebet af udholdenhed Den britiske cykelrytter har blikket rettet mod det øverste trin på sejrsskamlen på vej mod Race Across America

Til trods for at James Golding er et ikon i Storbritannien, er han ikke specielt kendt blandt cykelryttere i USA; men det skyldes ikke mangel på bedrifter.

Den cyklende brite dyrker verdens mest krævende udholdenhedsløb med et brændende engagement og en aggressiv målrettethed, som kun få af verdens største sportsudøvere besidder. Hans livserfaring giver ham styrken til at cykle med en en helt speciel forståelse af, hvad det vil sige at holde ud. James Golding er den første britiske cykelrytter, som er indehaver af Guinness Book of World Records’ 7-dagesrekord for flest kilometer på cykel, og som har deltaget i mere end 21 ultracykelløb over flere dage.

Hans cykelpræstationer i sig selv indgyder den største respekt, men James Golding skiller sig først og fremmest ud fra andre cykelryttere for noget, som man end ikke ønsker sin værste fjende. Han har nemlig kæmpet mod og overvundet kræft to gange, til trods for at han kun fik 5% chance for at overleve. Og han kom stærkt og meget hurtigt igen efter at være blevet ramt af en lastbil med 110 km/t, da han cyklede tværs over USA for at indsamle 100.000 engelske pund til et godt formål. Det er af disse grunde, at han brillerer i verdens mest krævende ultracykelløb. Han ved ganske enkelt, hvad det vil sige at lide.

Lige siden James Golding kom sig oven på det katastrofale sammenstød og kampen mod sine kræftsygdomme, har han været umulig at stoppe. Han har deltaget i flere ultracykelløb, haft tid til at få sig en skøn familie og præsteret at indsamle mere end 3 mio. engelske pund til velgørende formål. Siden 2020 har han haft kurs mod at vinde verdens hårdeste cykelløb Race Across America (RAAM).

Igennem 35 år har ultracykelryttere anset Race Across America for at være verdens mest krævende ultracykelløb. Det strækker sig 5.000 km tværs over USA igennem 12 stater fra den californiske kyst til Marylands havne. Cykelløbet omfatter en strækning på over 50 km hen over Sierra-bjergkæden, Appalacherne og Rocky Mountains, krydser fire af USA’s største floder og går gennem den brutale hede i Mojave- og Sonoraørkenen. Deltagerne skal kunne overvinde den kolossale distance, heden og bjergene på blot 12 dage. Rekorden lyder på lidt over syv en halv dag.

James Golding smilende sammen med sin kone og to børn.
James Goldings cykel smadret, efter at han blev påkørt af en lastbil.
James Golding cyklende i ørkenen ved solnedgang i det sydvestlige USA.
James Golding cyklende i det sydlige Californien med palmetræer i baggrunden.
James Golding får rakt en vandflaske, mens han cykler.

I 2019 deltog James Golding i det krævende ultracykelløb Race Across the West for at kvalificere sig til at deltage i Race Across America i 2020. Hans håb om at vinde i 2020 blev dog knust på grund af coronakrisen. Trods modgangen har han trænet intensivt, og i år får han endelig chancen for at vinde. Tirsdag den 14. juni 2022 sætter James Golding sig på sadlen i Oceanside i Californien for at træde hårdere i pedalerne end nogensinde med målet om at blive den første brite, der vinder den mest eftertragtede førstepladsmedalje blandt ultracykelryttere.

Følg James Golding i løbet på tværs af USA, og hep på ham, uanset hvor du befinder dig i verden, på RAAMRace.org, og følg hans seneste opdateringer på Instagram @jimmythelink

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.