Fix My Bike, please (vol.2) – kuinkas sitten kävikään?

Fix My Bike, please (vol.2) – kuinkas sitten kävikään?

On aivan mahtavaa, kun sosiaalinen media täyttyy uusi-pyörä-päivä -postauksista. Iloisia onnentoivotuksia, peukkuja, hymynaamoja ja sydämiä sataa kuvien alle. Pandemiavuosi on kuitenkin aiheuttanut pitkiäkin odotusaikoja uutta pyörää havitteleville. Huoltoprojektit ja vanhemmat pyörät ovatkin sen seurauksena saaneet uutta potkua.

Keväällä mietimme millaista jälkeä syntyisi, kun Trekin jälleenmyyjät tekevät taikoja vanhojen pyörien kanssa. Tiedämmehän kaikki, että ihmeet tapahtuvat pyörähuollon puolella. Halusimme Fix My Bike, Please -projektin avulla nostaa esille pyörähuoltojen tärkeän tehtävän ja kunnioittaa vanhoja jo kauemmin mukana olleita pyöriä.

Apunamme projektissa ovat olleet Fillarikauppa Cycli Seinäjoella ja supernaisen roolissa  Salla Oksanen, @salamasalla. Kuvaajana ja ohjaajana sekä luovien ideoiden lähteenä toimi Erkki Suokonautio.

Kuinka sitten kävikään?

Haimme sosiaalisen median ja uutiskirjeemme avulla sopivaa kunniakasta Trekiä huollettavaksi. Saimmekin ilahduttavan määrän erilaisia projekteja harkittavaksemme, eikä valinta ollut läheskään itsestään selvä.
Monta erityyppistä pyörää oli tarjolla: maantiepyörää, maastopyörää, kaupunkifillaria ja lastenpyörää.

Päädyimme lopulta mielenkiintoiseen yksilöön, joka oli hellän hoivan tarpeessa. Mikalta löytyi vanha 80-luvun Trek 1500 -malli – alumiinia oleva kunniakas maantiekiituri.
Ja hieno siitä tulikin! Tehtiinkö pyörälle yksityiskohtainen entisöinti vai onko lopputulos jotain ihan muuta?

Katso lopputulos videolta, joka löytyy Fillarikauppa Cyclin tuubikanavalta!

Mitä kulisseissa tapahtui?

Kun kuvausprojekti suunnitellaan ja sovitaan pikaisella aikataululla ja käytettävissä oleva aika on rajallinen, on aika monta asiaa osuttava kerralla kohdalleen.
Kuvaustiimin kanssa sovittiin mahdolliset kuvauspäivät. Fixattavan Trekin omistajalle soitettiin, varmistettiin päivät ja se, suostuuko hän suunniteltuihin fixaustoimenpiteisiin. Jännityksellä vielä tarkistettiin Salamasallan tilanne. Kaikki näin pitkälle kohdillaan.

Cyclillä oli avajaisviikko meneillään – eli uusi pyöräliike uudessa osoitteessa oli jo avattu. Se aiheuttikin projektin isoimman draaman. Fixattavaa pyörää varten tilattiin osia Trekin varastolta Euroopasta. Seurattiin suurella mielenkiinnolla ehtivätkö tuotteet ajoissa perille, kun jostain syystä toivomus pikatoimituksesta ei mennyt perille.

Kuvauspäivän aamuna kuvaustiimi, asiakas, supersankari, Trekin edustaja ja kaupan henkilökunta olivat valmiina toimintaan. Ja toimintaahan syntyi! Kunnes todettiin, että tilatut osat eivät sittenkään olleet saapuneet…

Soittelua sinne tänne, toimituksen seurantakoodin tarkistusta, kuljetusyhtiön ja autokuskin etsimistä, jännitystä sekä B-suunnitelman esille kaivamista… Lopulta dramaattisten käänteiden jälkeen selvisi, että varaosia oltiin kuin oltiinkin yritetty toimittaa, mutta pyöräliikkeen vanhaan osoitteeseen! Osat olivat helposti tuotavissa oikeaan osoitteeseen juuri kun oli aika aloittaa varsinainen uusien osien asentaminen.

Loppu hyvin, kaikki hyvin! Ja pyörästä tuli KOMIA!

 

Kaikki artikkelin kuvat: Hessu Kulmala, Fillarikauppa Cycli (instagram @hessukulmala)

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.