Jolanda Neffin maailmanmestaruuskisapyörä on taideteos Tämä Supercaliber asettaa kultaisen standardin cross country -kilpapyörille

Jolanda Neffin maailmanmestaruuskisapyörä on taideteos Tämä Supercaliber asettaa kultaisen standardin cross country -kilpapyörille

Jolanda Neffin Supercaliberissa on japanilaisten puupiirrosten innoittamia kuvia.

Jolanda Neff halusi pyöränsä Val di Solen maailmanmestaruuskisoihin tuovan mieleen japanilaisen tyyneyden: vuorien sumun, bambun, eteeriset taivaat. Trekin maastopyörien graafinen suunnittelija Katy Steudel kuunteli olympiavoittajan ehdotuksia ja alkoi tutkia asiaa.

”Katsoin japanilaisia taidemuotoja, tein luonnoksia, joista Jolanda valitsi mieleisensä ja aloimme töihin,” Steudel sanoo. ”Hän tiesi, mitä pyörässä olisi, mutta malliin oli tehtävä hieman muutoksia vielä sen jälkeen, ja värit näyttävät täysin erilaisilta luonnoksissa kuin oikeassa elämässä. Hän tulisi varmasti yllättymään, mutta iloisesti.”

Kuninkaallinen JA hauska

Neffin maailmanmestaruuskisojen Supercaliberin suunnittelu antoi Steudelille mahdollisuuden päästää luovuus valloilleen. ”Kun useimmilla tuotannossa olevilla pyörillä on rajallinen maalausaika ja budjetti, jossa on pysyttävä, nyt saimme vapaat kädet suunnittelun suhteen. Aika oli edelleen kortilla, koska halusimme pyörän käyttöön Val di Solessa,” Steudel selittää, ”mutta meillä oli mahdollisuus käyttää kolme kertaa enemmän aikaa ja työtä kuvan ja maalin hiomiseksi täydelliseksi kuin mitä yleensä saamme Project One -pyörien kanssa. Loppujen lopuksi maalikuvio tehtiin yhtä yksityiskohtaisesti kuin P1 Ultimate -pyörät.

Steudel käytti tunteja Neffin Supercaliberin luonnosteluun ja suunnitteluun. Tehdäkseen ideoistaan totta hän otti kumppanikseen maalarin, Kyle Doneyn, joka hallitsee suunnittelun ja on maalauksen asiantuntija. Doney, joka itsekin on suunnittelija, teki läheistä yhteistyötä Steudelin kanssa ja antoi harkitsevan kaikupohjan uusille ideoille. Hän auttoi hiomaan tekniikoita niiden pilvien varjostamiseksi, jotka muuntuvat hämyisen tummasta sumusta pyörän alaosan bambumetsässä niiksi ilmaviksi ja kirkkaiksi pilvenhattaroiksi, jotka löytyvät siniseltä taivaalta.

Yksityiskohtainen kuva läheltä pyörän keskiötä näyttäen kullanväriset bambulehdet ja sumuiset pilvet niiden takana

Steudel kertoo, että bambukuvio on Jolandan löytämästä viuhkasta

SRAM XX1 -kampisarja Bontragerin lukkopolkimien kanssa

Käytä aina tilaisuus kiillon lisäämiseen

Steudel sanoo, että he halusivat pyörään paljon kultaa, ”mutta ei liikaa kultaa.” Pyörä kiinnittää varmasti huomion, mutta se ei ole yliampuva. Steudelin mukaan: ”Sanoisin, että design on hienostunut, mutta kuitenkin leikkisä ja juhlallinen tyyliteltyjen pilvien, loistavien värien ja huomiota herättävän bambukuvion ansiosta.”

Maalaustyö vaati ryhmäponnistelun Steudelin ja useiden muiden tuotesuunnittelijoiden ja Project One -maalareiden kesken. Yksityiskohtia hiottiin täydelliseksi suurella huolella yhdelle Trek Factory Racing -tallin menestyksekkäimmistä ja rakastetuimmista urheilijoista.

Sveitsin tunnus maalattuna pyörään

Jolanda on Sveitsin ylpeys

Yksityiskohtainen kuva, joka näyttää kullanvärisen maalin ja pilvien kontrastin

Puhdas ja tyylikäs ohjaamo

Sveitsin lippu ohjainkannattimen tulpassa

Lisäannos sveitsiläistä ylpeyttä on aina iso plussa

Ajopuolen vastakkaisen puolen putket pyörässä

Kauneutta takahaarukan alaputkeen saakka

Kullanvärinen leppäkerttu lähellä vesipullon kiinnityskohtia

Piilotettu leppäkerttu tuo hyvän onnen toivotuksen

Jolanda Neff kilpailee Trek Supercaliber -pyörällään

Neff on jo kisaamassa kovaa Maailmancup-ympyröissä mestaruuskisojen pyörällään

Neffin kiireisen aikataulun vuoksi Steudelilla ei ole vielä ollut tilaisuutta kysyä hänen mielipidettään kasvokkain, mutta voidaan varmuudella sanoa, että Jolanda näyttää olevan erittäin innostunut.

Nähdäksesi Jolandan pyörän toiminnassa ota Trek Factory Racing XC seuraukseen Instagramissa.

Jolanda halaa uutta mestaruuskisojen Trek Supercaliber -pyöräänsä

V

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.

Tags: