Suomi
You're looking at the Suomi version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

Muutoksen väline Kuinka World Bicycle Relief -järjestön Buffalo-polkupyörä muuttaa ihmisten elämiä ja yhteisöjä kaikkialla maailmassa    

Muutoksen väline Kuinka World Bicycle Relief -järjestön Buffalo-polkupyörä muuttaa ihmisten elämiä ja yhteisöjä kaikkialla maailmassa    

Kehittyvissä maissa ihmiset joutuvat usein kävelemään pitkiä matkoja auringossa saadakseen päivittäiset tehtävänsä tehtyä. Miljoonille ihmisille helpompi liikkuminen olisi oikeasti elämää mullistavaa.

World Bicycle Relief -järjestön missio on toteuttaa tämä tukevien Buffalo-pyöriensä avulla. Nämä pyörät tarjoavat vahvan, luotettavan ja helposti huollettavan kulkuvälineen, joka auttaa lapsia kulkemaan kouluun, lääkäreitä käymään potilaiden luona ja maanviljelijöitä pääsemään torille.

Nämä ovat kahdentoista Buffalo-pyörän omistajan tarinaa. Heidän elämänsä ovat mullistuneet tämän yksinkertaisen, mutta kuitenkin merkittävän kulkuvälineen ansiosta.

Scholastica – Opiskelija – Kenia

”Polkupyörän ansiosta pojat eivät saa minua kiinni. Olen jo ohittanut heidät, ennen kuin heillä on tilaisuus saada minut kiinni. Erityisesti kun pyöräilemme tyttöryhmänä. Polkupyörä on lisännyt itseluottamustani. Enkä enää pelkää poikia.”

Georgina – Maitotilallinen – Sambia

Vuosien ajan Georgina teki vain yhden maitotoimituksen päivässä, koska hän asuu 12 km:n päässä maidonkeräyskeskuksesta eikä hänellä ollut hyviä kuljetusvaihtoehtoja. Mutta Georgina lypsi lehmänsä kaksi kertaa päivässä ja häneltä jäi toisen lypsyn mahdolliset tulot saamatta. ”Buffalon tulon jälkeen minulta ei ole koskaan jäänyt maidontoimitus tekemättä – ei yhtenäkään päivänä.”

Mariangel – Opiskelija – Kolumbia

”Kaikki toivomme on Mariangelissa,” sanoo hänen isoäitinsä. ”Hän on älykäs tyttö ja haluamme hänen käyvän koulunsa loppuun. Tämä on ensisijainen prioriteettimme ja tämä on ainoa tapa, jolla hän pystyy menestymään ja myös tukemaan perhettään. Tämä polkupyörä on taivaan lahja.”

Charity – Maanviljelijä – Zimbabwe

Charity on yksinhuoltaja, jonka halpa ja hutera polkupyörä rikkoutui toistuvasti, kun hän kuljetti tuotteitaan perhetilaltaan torille myytäväksi. Kun hän näki naapurillaan tukevan Buffalo-pyörän, hän tiesi, että hänkin tarvitsi sellaisen. Kuukausien säästämisen jälkeen hän osti oman Buffalonsa. Polkiessaan pois liikkeestä tuona päivänä Charity hehkui onnesta, ”Elämäni on muuttunut.” Neljä vuotta myöhemmin Charity palasi ostamaan kaksi uutta polkupyörää, yhden yritykselleen ja toisen pojalleen koulumatkoja varten.

Aleni – Opiskelija – Malawi

”Buffalo-pyörän saamisen jälkeen kouluelämäni on muuttunut todella paljon. Suoritukseni on parantunut suuresti. Koulumatkani on nyt helpompi ja nopeampi. Ystäväni usein lannistivat minua koulun suhteen. He sanoivat minulle, ”Miksi vaivaat itseäsi tuolla tavoin, kävelet pitkiä matkoja kouluun?” Samat ystävät ihailevat minua nyt. Useimmat heistä ovat palanneet kouluun ja he toivovat saavansa oman pyörän jonain päivänä, ihan kuin minä.”

Jackton – Yrittäjä – Kenia

World Bicycle Relief -järjestön testiajajana Jackton tarjoaa mittaamattoman arvokasta palautetta pyörämalleista. Erittäin tärkeän työnsä vastineeksi hän on nyt viiden Buffalo-pyörän ylpeä omistaja. Hän käyttää pyöriä päivittäin lähettiyrityksessään. ”Tämä polkupyörä auttoi minua voittamaan monta asiakasta, koska pystyn kuljettamaan erittäin suurta kuormaa. Saan ne perille täsmälleen ajoissa.”

Dilshani – Opiskelija – Sri Lanka

Dilshani vastaanotti yhden aivan ensimmäisistä pyöristä World Bicycle Relief -järjestöltä vuonna 2005 Intian valtameren tsunamin jälkeen Sri Lankassa. Pyöränsä avulla Dilshani kävi koulunsa loppuun ja kouluttautui sairaanhoitajaksi. ”Polkupyörän ansiosta pystyin jatkamaan koulutustani ja toteuttamaan intohimoani auttaa raskaana olevia naisia,” hän sanoi. Kymmenen vuotta myöhemmin tuo sama polkupyörä kuljetti hänen nuorempaa sisartaan kouluun.

Nebo – Yhteisöterveystyöntekijä – Sambia

Vapaaehtoisena hoitajana Sambiassa Nebo käyttää Buffaloaan käydessään AIDS-/HIV-potilaidensa luona. Kun hänen naapurinsa Frank sairastui kriittisesti, Nebo pystyi viemään hänet lähimpään sairaalaan polkupyöränsä ohjaustangolla. Sairaalassa Frank sai positiivisen HIV-testituloksen. Polkupyörän avulla Nebon kaltaiset terveystyöntekijät pystyvät käymään jopa 88 % useamman potilaan luona antamassa heidän tarvitsemaansa hoitoa.

Ayan – Opiskelija – Kenia

”Ihmiset ovat yllättyneitä nähdessään muslimitytön pyöräilevän. Minun pyöräilyni on antanut useammille muslimitytöille rohkeutta pyöräillä julkisesti. Minusta tuntuu hyvältä, että olen osa kulttuurin muutosta, ja pystyn näyttämään tytöille, että kaikki voivat pyöräillä. Tärkein asia on se, että jokainen voi pitää kiinni oikeuksistaan.”

Ruth – Polkupyörien kokooja – Sambia

Vuonna 2019 Ruth astui Buffalo Bicycle -polkupyöräliikkeeseen ostamaan pinnoja, navan ja vanteen. Hän korjasi pyörän nopeasti ulkopuolella. Myymäläpäällikkö oli niin vaikuttunut työstä, että hän palkkasi Ruthin polkupyörien kokoojaksi World Bicycle Relief -järjestölle, ensimmäisenä naisena tässä työssä. Siitä lähtien Ruth on innoittanut monia muita naisia kouluttautumaan kokoojiksi.

Ngqabutho – Kenttämekaanikko – Zimbabwe

Ngqabutho ilmoittautui World Bicycle Relief -järjestön mekaanikkokoulutukseen auttaakseen lapsia. ”Pidän laitteista. Ja olen myös lastenhoitaja, joka suojelee lapsia hyväksikäytöltä. He tuntevat olonsa turvalliseksi kanssani.” Eräänä päivänä Ngqabuthon luokse tuli tyttö, joka toi polkupyöränsä korjattavaksi. Tyttö kertoi, että hänen isänsä käyttää häntä hyväkseen ja hän tarvitsi majapaikan. Ngqabutho otti hänet kotiinsa, varmisti, että tytöllä oli vaatteita, lääkkeitä ja tarvitsemansa apu.

Monica – Yrittäjä – Kolumbia

”Näin moni polkupyörä yhteisössämme tuo elämää. Pystyn luottamaan polkupyörääni turvallisena kulkuvälineenä keskellä tätä (Covid-19) pandemiaa, mikä on muuttanut elämääni paljon. Polkupyörä on ollut paras liittolaiseni.”

Tee elämiä mullistava lahjoitus

Tee lahjoitus World Bicycle Relief -järjestölle ja voit auttaa useampia ihmisiä saamaan elämää muuttavan liikkumisvälineen. Mikä tahansa summa auttaa – tee lahjoitus tänään ja auta muuttamaan maailmaa.
Lue lisää ja lahjoita

Tietoa kirjoittajasta: Trek