Suomi
You're looking at the Suomi version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

James Golding on sinnikkyyden perikuva Brittipyöräilijä on selättänyt viheliäisen syövän jo kahdesti ja nyt hän koettelee sinnikkyyttään ultrapitkissä pyöräilykisoissa.

James Golding on sinnikkyyden perikuva Brittipyöräilijä on selättänyt viheliäisen syövän jo kahdesti ja nyt hän koettelee sinnikkyyttään ultrapitkissä pyöräilykisoissa.

Vaikka James Golding nauttii ikonisesta statuksesta brittien maaperällä, häntä ei juuri tunneta pyöräilijöiden keskuudessa Yhdysvalloissa – syynä tähän ei ole kuitenkaan saavutusten puute.

Brittipyöräilijä ajaa kestävyyttä kysyviä ultrakisoja sellaisella innolla ja suurella antaumuksella, joita löytyy vain harvalta maailman huippu-urheilijalta. Hänen elämänkokemuksensa antaa hänelle voimaa pyöräilyyn ja ainutlaatuisen käsityksen, siitä mitä sinnikkyys tarkoittaa. James on ensimmäinen britti, joka sai haltuunsa Guinnessin ennätysten kirjan seitsemän päivän pyöräilyn ennätyksen. Hän on myös osallistunut yli 21:een monipäiväiseen pyöräilyn kestävyyskilpailuun.

Vaikka James Goldingin meriitit pyöräilyn parissa ovatkin suosionosoituksen arvoisia, hänet erottaa muista pyöräilijöistä kuitenkin asia, jota emme toivoisi edes pahimmalle vihamiehellemme. James on kamppaillut syöpää vastaan kahdesti ja toipunut siitä kahdesti huolimatta siitä, että hänelle annettiin vain alle viiden prosentin selviytymismahdollisuus. James toipui myös erittäin nopeasti tultuaan kuorma-auton töytäisemäksi 113 kilometrin tuntinopeudella. Kolari tapahtui, kun hän oli pyöräilemässä Yhdysvaltojen poikki kerätäkseen 100 000 puntaa hyväntekeväisyyteen. Juuri näiden syiden vuoksi hän loistaa ultraurheilun maailmassa. James yksinkertaisesti tietää, mitä kärsimys tarkoittaa.

Parannuttuaan katastrofaalisesta kolaristaan ja taisteluistaan syöpää vastaan James on ollut pysäyttämätön. Hän on osallistunut uusiin ultrakisoihin, perustanut kauniin perheen ja kerännyt yli 3 miljoonaa puntaa hyväntekeväisyyteen. Vuodesta 2020 lähtien hän on tähdännyt Race Across American (RAAM:n) voittamiseen.

35 vuoden ajan kestävyysajajat ovat pitäneet Race Across Americaa maailman haastavimpana pyöräilykilpailuna. Se käsittää yli 4 800 kilometriä ja 12 osavaltiota Kalifornian rannikolta Marylandin satama-alueelle. Kilpailu sisältää lähes 52 kilometriä nousua Sierra Nevadan vuoristossa, Appalakeilla ja Kalliovuorilla. Reitti ylittää myös neljä Yhdysvaltain suurinta jokea ja altistaa ajajat Mojaven ja Sonoran aavikoiden julmalle kuumuudelle. Kilpailijoiden odotetaan suoriutuvan valtavasta matkasta, kuumuudesta ja ylämäistä vain 12:ssa päivässä. Toistaiseksi nopein maaliintulija on taittanut kisan hieman yli seitsemässä ja puolessa päivässä.

James Golding hymyilemässä vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.
Kuorma-auton tönäisyn seurauksena tuhoutunut Jamesin polkupyörä osissa pöydällä.
James ajamassa auringonlaskussa Yhdysvaltain lounaisosan aavikolla.
James pyöräilemässä palmujen reunustamaa tietä Etelä-Kaliforniassa.
Mies ojentamassa juomapulloa ohi pyöräilevälle Jamesille.

Vuonna 2019 James osallistui uuvuttavaan Race Across the West -kisaan saadakseen paikan vuoden 2020 Race Across Americassa. Koronaviruksen ilmaantuminen kuitenkin murskasi Jamesin haaveet voitosta 2020. Hän on kaikesta huolimatta omistautunut harjoittelulle, ja tänä vuonna hän saa viimein tilaisuutensa voiton tavoitteluun. Tiistaina 14.6.2022 James lähtee matkaan Oceansidesta Kaliforniasta tarkoituksenaan polkea kovempaa kuin koskaan aiemmin ja voittaa ensimmäisenä brittinä kultamitali, jota ultrapyöräilijät himoitsevat eniten.

Päivitys: Jamesin Race Across America 2022 jäi harmillisesti kesken kun hänen hengittämisensä, syömisensä ja juomisensa vaikeutui 15.6. Lääkärin tutkimusten ja röntgenkuvausten jälkeen James sai positiviisen COVID19-testituloksen. Oltuaan varmuuden vuoksi tiputuksessa muutaman tunnin ajan, hänet kotiutettiin sairaalasta, mutta ei valitettavasti kykene jatkamaan kisaa.

Jamesin uusimmat kuulumiset löytyvät Instagramista käyttäjänimellä @jimmythelink.

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.