Kevyet sähköpyörät takanapamoottorilla Sähköavusteisia pyöriä on yleisesti saatavana kolmella eri moottorityypillä – keskimoottorilla, etunapamoottorilla tai takanapamoottorilla. Lue artikkelista miksi takanapamoottori on otollinen kevyisiin sähköpyöriin.

Kevyet sähköpyörät takanapamoottorilla Sähköavusteisia pyöriä on yleisesti saatavana kolmella eri moottorityypillä – keskimoottorilla, etunapamoottorilla tai takanapamoottorilla. Lue artikkelista miksi takanapamoottori on otollinen kevyisiin sähköpyöriin.

Kevyet sähköpyörät takanapamoottorilla Sähköavusteisia pyöriä on yleisesti saatavana kolmella eri moottorityypillä – keskimoottorilla, etunapamoottorilla tai takanapamoottorilla. Lue artikkelista miksi takanapamoottori on otollinen kevyisiin sähköpyöriin.

Suuri osa laadukkaista sähköpyöristä on varustettu keskimoottorilla ja tämä pätee myös valtaosaan Trekin sähköpyörämallistosta. Kysynnän ohjaamana esittelimme hiljattain kevyitä, laadukkaita ja urheilulliseen ajoon sopivia lompakkoystävällisiä sähköpyöriä. Nämä uutuudet käyttävät takanapamoottoria, tarkemmin Hydrive-järjestelmäämme. Tästä artikkelista saat lisätietoa kompaktista Hydrive-sähköavustusjärjestelmästä.

Hydrive-sähköavustusjärjestelmä

Sähköpyörän sähköjärjestelmä koostuu kolmesta pääkomponentista: Moottoriyksiköstä, akusta ja ohjaimesta. Järjestelmästä ja pyörän käyttötarkoituksesta riippuen sähköjärjestelmään voi olla yhdistetty myös näyttö tai ajotietokone sekä muita lisävarusteita.

Lähikuva Hydrive-takanapamoottorista
Tehokas takanapamoottori

Hydrive-järjestelmän sydämenä sykkii tehokas ja kevyt moottori, joka tuottaa 250 watin jatkuvan maksimitehon ja tarjoaa 40 newtonmetrin huippuväännön. Se on yksi pienikokoisimmista moottoreista saatavilla ja moottori piiloutuukin takakiekon keskelle lähes huomaamattomiin. Moottorin tuottama avustus tuntuu ajaessa hyvin luonnolliselta ja eri avustustasojen toimintaa on helppo säätää älypuhelinsovelluksen avulla.

Lähikuva sähköpyörän integroidusta akusta latausjohto kiinnitettynä
Kevyt ja kompakti akku

Täysin integroitu, kapasiteetiltaan 250 Wh:n akku on kehitetty erityisesti Trekin tarpeisiin ja painaa ainoastaan 1,8 kg. Akku on niin pieni ja integroitu saumattomasti runkoon, että on helppo erehtyä luulemaan näitä pyöriä aivan tavallisiksi ”luomupyöriksi”. Ja vaikka sanommekin täysin integroitu, akku on irrotettavissa valtuutetun huoltoliikkeen toimesta vaihtoa varten.

Akun lataaminen käy leikiten ja se tapahtuu rungon alaputkessa sijaitsevan kestävän latauspistokkeen kautta. Haluatko ajaa vieläkin pidemmälle? Hydrive-järjestelmän toimintamatka on helposti tuplattavissa ulkoisen Range Extender -lisäakun avulla.

Lähikuva Hyena Hydrive-sähköavustusjärjestelmän ohjaimesta
Yksinkertainen ja intuitiivinen käyttää

Pyörämallista riippuen, sähköjärjestelmän ohjain voi sijaita joko pyörän rungossa tai ohjaustangossa. Looginen sijainti mahdollistaa eri avustustilojen selaamisen vaivattomasti. Ohjainyksikön LED-valot ilmaisevat valitun avustustason ja akun varaustilan. Eri avustustasojen tehoa on mahdollista säätää Hyena-älypuhelinsovelluksella. Jos haluat esimerkiksi hieman rauhallisempia liikkeellelähtöjä kaupunkiliikenteessä, voit säätää alimman avustustason tehoa ja reagointia pienemmäksi. Trekille suunnitellut ohjainyksiköt ovat linjakkaan minimalistisia samalla tarjoten olennaisimmat tiedot yhdellä silmäyksellä.

Kuva Hyena-älypuhelinsovelluksen aloitusvalikosta
Yhdistä ja muokkaa älypuhelinsovelluksella

Kaipaatko lisää tietoa ajaessasi? Jos LED-ilmaisimien tarjoama tieto ei riitä, yhdistä puhelimesi pyörään Hyena-sovelluksen avulla ja voit käyttää älypuhelintasi ajotietokoneena. Valitse mitä tietoja haluat tarkastella ajaessasi, kuten nopeutta, toimintamatkaa, keskinopeutta tai kokonaismatkaa. Ja kuten mainittu, sovelluksen avulla voit muokata sähköpyörääsi omaan ajotyyliisi ja käyttöösi sopivaksi.

Hydrive-teknologialla varustetut Trek-pyörät

FX+2

Suosituimman hybridipyörämme sähköinen versio on urheilullinen, kattavasti varusteltu sähköpyörä vauhdikkaaseen kaupunkiajoon. Saatavana perinteisellä rungolla ja matalamman vaakaputken stagger-runkomallilla.

Tutustu pyöriin

Dual Sport+ 2

Leveät renkaat, vahvat kiekot ja helppo hallittavuus tekevät Dual Sport+ -mallista monipuolisen kulkupelin niin kaupungin sykkeeseen kuin kestopäällysteen ulkopuolellekin. Varusteltavissa makusi mukaan.

Tutustu pyöriin

Domane+ AL5

Kevyt ja monipuolinen sähköpyörä luonnollisent tuntuisella avustuksella maantie- ja gravelajoon. Aja porukkalenkkejä tai varustele se lokasuojilla ja tavaratelineellä urheilulliseksi työmatkapyöräksi tai vaikka pyöräretkiä varten.

Tutustu pyörään

Hydrive-järjestelmän hyvät ja huonot puolet 

Me rakastamme uusia kevyitä sähköpyöriä, mutta ymmärrämme, että tarpeita on erilaisia eivätkä kaikki pyörät sovi kaikille. Saattaa olla, että mallistossamme on esimerkiksi keskimoottorilla varustettuja pyöriä, jotka vastaavat käyttötarkoitustasi paremmin. Auttaaksemme vaihtoehtojen puntaroinnissa, listasimme Hydrive-järjestelmän plussat ja miinukset alle.

+ Kevyt – helppo nostaa kuljetustelineeseen, ottaa mukaan junaan tai kantaa kerrostaloasuntoon
+ Tehokas moottori – 40 Nm:n vääntö riittää vallan mainiosti vauhdikkaaseen etenemiseen
+ Luonnollisen tuntuinen avustus – kiitos edistyksellisen momentintunnistimen
+ Minimalistisen tyylikäs ulkomuoto, ei ensisilmäyksellä edes näytä sähköpyörältä
+ Muokattavuus – käytä Hyena-sovellusta säätääksesi moottorin käytöstä eri avustustasoilla

Rajallinen toimintamatka – kompakti akku tarkoittaa rajallista kapasiteettia, mutta toimintamatka on helppo tuplata lisäakulla
Täysin integroitu akku – voi hankaloittaa akun latausta, jos asut esimerkiksi kerrostalon seitsemännessä kerroksessa

Sähköpyörien UKK

Askarruttaako sähköpyörän hankinnassa jokin? Olemme keränneet yleisimmät kysymykset käteväksi listaksi.
Tutustu

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Missiomme: Valmistamme vain tuotteita, joita rakastamme, tarjoamme uskomatonta vieraanvaraisuutta asiakkaillemme ja muutamme maailmaa saamalla enemmän ihmisiä pyöräilemään.