Onze bidonhouder van gerecycled plastic Deze bidonhouder is totale rotzooi. En dit is de reden waarom dat goed nieuws is.

Onze bidonhouder van gerecycled plastic Deze bidonhouder is totale rotzooi. En dit is de reden waarom dat goed nieuws is.

[Waterloo, Wisconsin] – Trek en Bontrager hebben vandaag de herintroductie aangekondigd van hun langst lopende ongewijzigde product. De Bat Cage bidonhouder die in 1997 voor het eerst op de markt werd gebracht, wordt voortaan gemaakt van afgedankte en versleten visnetten die anders onze oceanen vervuilen.

Deze verbetering werd mogelijk door een samenwerking tussen Trek en Bureo en door deelname in NextWave, een bedrijvenconsortium uit verschillende bedrijfstakken die samenwerken om de enorme hoeveelheden vervuilende plastics in onze leefomgeving te verminderen. Trek is een van de oprichters van dit consortium waarin ook andere bedrijven zitting hebben zoals Dell, General Motors, IKEA, HP Interface, Humanscale, Herman Miller en Bureo.

De afgelopen 22 jaar heeft Trek honderdduizenden Bat Cages geproduceerd in Oconomowoc, Wisconsin, een kleine 50 kilometer vanaf het hoofdkwartier in Waterloo. De bidonhouder is eenvoudig, licht en duurzaam – en vanaf nu nog veel geliefder.

Door de deelname aan Nextwave kwam Trek in contact met Bureo, een groep die zich inspant om afgedankte visnetten een tweede leven te geven. Bureo verzamelt versleten visnetten en verwerkt ze tot kleine balletjes die gebruikt kunnen worden voor kunststof spuitgietwerk zoals de Bat Cage, zonnebrillen, skateboards, enzovoort.

Bat Cage is slechts een klein product, maar kleine scharnieren openen grote duren,” aldus Justin Henkel, productdirecteur zadels en benodigdheden van Trek. ”Alleen al dit jaar zorgt de Bat Cage ervoor dat ruim 4000 vierkante meter (1750 kilo) aan afgedankte visnetten worden hergebruikt. Dat maakt een groot verschil en de Bat Cage is nog maar het begin.

De nieuwe Bontrager Bat Cage van gerecycled plastic (adviesprijs € 14,99) is direct verkrijgbaar op trekbikes.com en via het wereldwijde dealernetwerk van Trek.

Een nieuw hoofdstuk

De Bat Cage werd voor het eerst geïntroduceerd in 1997 en is een van de langstlopende producten van Bontrager. Deze bidonhouder is gefinisht in meer grote rondes, wereldbekerwedstrijden en voorjaarsklassiekers dan enig ander accessoire van het merk. De nieuwe versie biedt dezelfde eenvoudige, betrouwbare kwaliteiten en is gemaakt van gerecyclede materialen.

Wereldwijd probleem

Er zit op dit moment meer dan 86 miljoen ton plastics in onze oceanen en elk jaar komt daar 8 miljoen ton bij.

Het net(to) effect

Naar schatting bestaat 10% van alle plastic in de oceanen uit visnetten. Nog erger is dat ze vier keer schadelijker zijn voor het oceaanmilieu dan andere vormen van plasticvervuiling.

Van netten naar nylon

Bat Cages worden gemaakt van NetPlus nylon bolletjes van Bureo. Bureo verzamelt afgedankte visnetten in Chili en verwerkt ze tot ruwe nylon zodat het kan worden hergebruikt voor de productie van zonnebrillen of skateboards.

Eén product, groot effect

In één jaar wordt ongeveer 4000 vierkante meter (1750 kilo) aan visnetten gerecycled tot bruikbaar nylon voor de productie van Bat Cages.

Op meerdere manieren het verschil maken

Trek is een van de oprichters van NextWave, een bedrijvenconsortium uit verschillende bedrijfstakken – waaronder Dell, General Motors, IKEA, HP Interface, Humanscale, Herman Miller, Bureo en Trek—dat zich tot doel heeft gesteld om plastics in de economie te houden en uit de oceanen.

Foto van de Bat Cage bidonhouder

Bontrager Bat Cage bidonhouder

De beste bidonhouder is nu gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan. Door een nieuwe bestemming te vinden voor visnetten helpt Bat Cage om de plastic soup te verminderen.
Bekijk Bat Cage

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.