Trek Benelux fietst ruim elfduizend euro bij elkaar voor Kika Twee lekke banden, 280 kilometer, twee veerponten, drie stops, twee regenbuien en een totaalbedrag van ruim € 11.000 euro.

Trek Benelux fietst ruim elfduizend euro bij elkaar voor Kika Twee lekke banden, 280 kilometer, twee veerponten, drie stops, twee regenbuien en een totaalbedrag van ruim € 11.000 euro.

Jezelf uitdagen én iets goeds voor een ander doen? Daar hoeven we als Trek Benelux niet lang over na te denken. Begin 2019 ontstonden de eerste plannen om een monsteretappe van 280 kilometer van Waterloo (België) naar Harderwijk (Nederland) te rijden om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij, oftewel KiKa. We voelen ons als bedrijf namelijk zeer betrokken bij de missie van KiKa om 95% van de kinderen met kanker te genezen.

Tekst: Rudy Bouwmeester
Foto’s: Desmond Koppen

Brainstormend over de route ontstond al snel het idee om van het Trek Benelux-kantoor in Harderwijk naar het Belgische Waterloo te fietsen. Waarom Waterloo? Het is een knipoog naar het gelijknamige Waterloo in Wisconsin (USA), waar Trek in 1976 is ontstaan en waar tot op de dag van vandaag het internationale hoofdkantoor is gevestigd.  De route kwam daarmee op een afstand van 280 kilometer. Geen makkelijke opgave, maar dat is het gevecht tegen kanker ook niet, dus we besloten om ervoor te gaan. Alleen niet van Harderwijk naar Waterloo, maar van Waterloo naar Harderwijk. Achteraf bleek dat qua windrichting een gouden zet!

Maandenlang hebben we ons voorbereid op de Trek Charity Ride. We reden lunchrides, de voorrijders verkenden hun deel van de route, er werden voorbereidingen getroffen voor stops bij een aantal Trek-dealers langs de route en de volgkaravaan werd samengesteld. Ondertussen deden alle renners hun uiterste best om zoveel mogelijk donaties voor KiKa bij elkaar te krijgen.

De proloog

Op vrijdagmiddag 27 september reisde een ploeg van 20 collega’s af naar België en na een korte nachtrust ging om zes uur ’s ochtends de wekker. In het uur voor vertrek stond één ding centraal: koolhydraten stapelen. Iets waar we de avond daarvoor al mee waren begonnen. Nauwlettend hielden we Buienradar in de gaten. De eerste twee uur zou het droog zijn maar niets was minder waar, want het goot van de regen. Hopend op drogere perioden hesen we ons nog voor zonsopkomst in onze Charity Ride outfit en troffen de laatste voorbereidingen voor de monstertocht van 280km. Bandjes oppompen, bidons vullen, bananen en gelletjes in de achterzak, verlichting aan. En zie daar – het werd droog en dat zou het de rest van de dag ook blijven. Karma is not always a bitch.

Etappe 1: Waterloo – Westerlo

Ondanks het nog kletsnatte wegdek zat de sfeer er vanaf kilometer één goed in. De eerste etappe startte bij herdenkingsmonument de Leeuw van Waterloo en voerde ons onder begeleiding van Territory Manager Philippe via Leuven en Aarschot naar Westerlo. Soepeltjes trokken we met een kruissnelheid van rond de 30 km/h noordoostwaarts, tot we werden opgeschrikt door een val van Bruno. Het voorwiel gleed weg in een bochtige afdaling. Gelukkig was het een val ‘zonder erg’ en kon Bruno zijn weg vervolgen.  Na een kleine 90 kilometer volgende de eerste welkome stop bij onze partnerstore B-Cycle in Westerlo, waar we energie konden bijtanken in de vorm van rijsttaartjes, snacks, warme koffie en chocolademelk.

Etappe 2: Westerlo – Oirschot

In etappe twee ging de snelheid omhoog. De diesels waren warm gedraaid en de wind blies met windkracht 4-5 in de rug. Zalig! Kopman Ivar reed al vanaf Waterloo voorop (en zou deze positie opeisen tot aan Harderwijk) terwijl Joep de groep vanachter in de gaten en compact hield. In deze samenstelling vlogen we over de wegen en grens richting Van Overdijk Tweewielers in Oirschot. Na 150 kilometer begon de vermoeidheid wel wat toe te slaan en de taartjes bij Van Overdijk gingen er dan ook in als zoete koek!

Etappe 3: Oirschot – Amerongen

Iets na het middaguur vertrokken we voor de derde etappe richting de Utrechtse Heuvelrug. De route leidde ons door de vlakke polders tussen Den Bosch en Amerongen waar de wind vrij spel had. Deze stond gelukkig nog in de juiste richting (in de rug) en zorgde er mede voor dat de snelheid meer dan eens boven de 40 km/h ging. We reden in dubbele waaiers over het land van Maas en Waal van het ene pontje naar het andere pontje. En wonder boven wonder was het nog steeds droog! De weergoden waren duidelijk met ons.

Etappe 4: Amerongen – Harderwijk

Na een snelle koffiestop bij De Proloog in Amerongen begonnen we aan de laatste etappe van 75km. Voorrijder Harry, die samen met Martin verantwoordelijk was voor de hele organisatie, leidde het Trek-peloton richting Harderwijk. Dankzij een gemiddelde snelheid die boven de 30 km/h lag bereikten we voor de schemering na 280 kilometer de finish in Harderwijk. Daar werden we warm onthaald door collega’s, vrienden en familie.

 

Het resultaat: ruim € 11.000

DIrect na aankomst hoorden we de eindstand van het bedrag dat we voor KiKa bij elkaar hebben gefietst, namelijk 5.533 euro. Als klap op de vuurpijl besloot country manager Petra dit bedrag te verdubbelen naar 11.066 euro! We willen iedereen die heeft gedoneerd, gefietst en zich in heeft gezet als vrijwilliger bedanken voor de support! Grote kans dat deze Charity Ride in de nabije toekomst een vervolg krijgt. To be continued… ?

About the Author: Trek Benelux

Onze missie: We maken alleen producten waar we zelf gek op zijn, we geven onze klanten uitstekende service en dienstverlening en veranderen de wereld door meer mensen op de fiets te krijgen.