Maak kennis met Smile Een scholiere in landelijk Zimbabwe die haar dromen najaagt op een Buffalo-fiets.

Maak kennis met Smile Een scholiere in landelijk Zimbabwe die haar dromen najaagt op een Buffalo-fiets.

Smile is een 14-jarige scholiere uit Zimbabwe. Haar favoriete vak is wiskunde, en later wil ze boekhoudster worden. Vroeger hielp Smile elke ochtend eerst mee in het huishouden voordat ze 4 kilometer naar school wandelde en na schooltijd weer terug. Meestal kwam ze moe op school aan en het kostte haar dan veel moeite om haar aandacht bij de les te houden.

Maar toen kreeg ze een Buffalo-fiets. Dat is een stevige en betrouwbare fiets die perfect is afgestemd op een landelijke omgeving zoals in Zimbabwe; er zitten krachtige remmen op die onder alle weersomstandigheden goed werken, het frame is gemakkelijk te repareren en dankzij de sterke, lekbestendige banden zal Smile niet snel lek rijden.

“Toen ik de fiets kreeg, was ik helemaal opgetogen”, zegt ze. “Ik ben nu veel sneller op school en altijd op tijd”.

Smile fietst nu wel 210 km per maand; ze spaart een hoop tijd uit en ze heeft ook een stuk meer energie. Maar wat nog mooier is: elke dag dat ze op haar fiets stapt en naar school gaat, ziet haar toekomst er weer een stukje zonniger uit.

Smile: “Ik hoop dat andere kinderen ook een fiets krijgen, zodat ze niet meer zo lang hoeven te wandelen en elke dag op school kunnen zijn”.

Volgens een onderzoek van World Bicycle Relief leidt het bezit van een fiets bij meisjes in landelijke gebieden ertoe dat ze 28% minder afwezig zijn op school, 66% vaker op tijd komen en hogere gemiddelde cijfers voor wiskunde halen.

Wilt u ook helpen om meisjes zoals Smile van een fiets te voorzien?

Een gift aan World Bicycle Relief biedt scholieren, zorgmedewerkers, boeren en ondernemers meer mobiliteit. Tot en met 31 december 2022 verdubbelt Trek alle donaties – tot een maximum van 500.000 dollar.

Meer informatie en doneren

Geef een fiets, verander een leven

Dit jaar is onze Fiets van het Jaar de Buffalo bike. Samen helpen we wereldwijd levens en gemeenschappen veranderen door de fiets.
Help mee!

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.