Nieuwe Crockett biedt nog meer veelzijdigheid en waar voor zijn geld Een veldrit op zaterdag, gravelrijden op zondag en ’s maandags naar het werk

Nieuwe Crockett biedt nog meer veelzijdigheid en waar voor zijn geld Een veldrit op zaterdag, gravelrijden op zondag en ’s maandags naar het werk

[Waterloo] – Trek introduceert twee nieuwe Crockett aluminium cyclocrossfietsen die nog veelzijdiger zijn en beter presteren dan voorheen.

De nieuwe Crockett 4 en Crockett 5 borduren voort op de racekwaliteiten die de Crockett zowel bij beginnende als ervaren crossers populair maakten als budgetvriendelijke crossfiets. Ze krijgen nu upgrades die nog meer rijplezier bieden aan iedereen die zijn been over het frame gooit – of hem op de schouders neemt.

Trek productmanager racefietsen, Jordan Roessingh: ”De Crockett is bovenal een racer. Maar tegelijkertijd is hij ook heel erg veelzijdig. Je kunt er ’s vrijdags mee naar het werk fietsen, op zaterdag een veldrit rijden en op zondag lekker gaan gravelrijden. Bovendien kost hij geen vermogen, terwijl hij er wel uitziet als een veel duurdere carbon fiets.

Die fraaie looks zijn deels te danken aan Trek’s Invisible Weld technologie, een lasmethode die gewicht bespaart en die het 300 Series Alpha Aluminium frame van de Crockett een carbon-achtig uiterlijk verleent. Een gelakt Crockett frame in maat 56 weegt 1325 gram.

De nieuwe Crockett modellen hebben dezelfde beproefde Cross Race geometrie als eerdere Crockett modellen en als het OCLV carbon topmodel Trek Boone. De Cross Race geometrie werd ontwikkeld in samenwerking met Katie Compton en wordt ook gebruikt door het Telenet Fidea cyclocrossteam.

De Crockett kan tot 38c banden aan, waarbij de door Trek aanbevolen 4 mm vrije ruimte tussen band en frame behouden blijft.

De Crockett 4 (adviesprijs € 1499,00) heeft mechanische flat-mount schijfremmen met twee zuigers en een SRAM Apex 1×11 aandrijving. De Crockett 5 (adviesprijs € 2299,00) heeft hydraulische flat-mount schijfremmen (een upgrade vergeleken met het vorige model) en een SRAM Rival 1×11 aandrijving.

Beide modellen zijn uitgerust met Bontrager Affinity TLR wielen met een velgbinnenbreedte van 21 mm (voor perfecte tractie en ondersteuning van de banden), steekassen voor en achter, een voorvork van OCLV carbon, Control Freak interne kabelgeleiding, en een T47 schroefdraad in het bracket.

Het T47 bracketsysteem is 86 mm breed en heeft 47×1 mm schroefdraad. De grote breedte van het bracket zorgt voor sterkte, stabiliteit en efficiency, terwijl onderhoud gemakkelijker is. Nagenoeg alle standaard crankstellen passen op dit systeem en tal van fabrikanten bieden passende T47 brackets aan.

De gloednieuwe Crockett 4 en Crockett 5 zijn per direct beschikbaar via Trekbikes.com en via het Trek-dealernetwerk wereldwijd.

King of the cross frontier

Crockett is more than just a cross bike. It's the ideal companion for your daily commute, the ultimate CX machine for your local race series, and a trusty steed for all your gravel adventures.
Find your Crockett

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.