Norge / Norsk bokmål
You're looking at the Norsk bokmål version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

Over et par øl Hvordan et ferskt sykkelfirma fra Wisconsin fikk sitt navn

Over et par øl Hvordan et ferskt sykkelfirma fra Wisconsin fikk sitt navn

Veggene har trepanel. Det er dempet belysning. Det lukter en beroligende blanding av stekt entrecôte, tobakk og øl. Det er vinter hos Pine Knoll Supper Club, der venner, familie og forretningsforbindelser samles for søke ly for det kjølige været og få seg et godt måltid til en rettferdig pris. På denne kjølige natten i 1976 er det like før man er øyenvitne til historie.

Dick Burke og Bevil Hogg sitter i baren. De gjør et gjennomprøvd forretningsritual i Wisconsin, snakker om dagens hendelser og planlegger fremtiden over et par øl. Denne kvelden bestemmer de hva de skal kalle sitt kommende sykkelfirma.

Konversasjonen er hjertelig, som prating under middager i klubber vanligvis er, men innsatsen er høy. De ender opp med å vurdere fordelene til to navn: Trek og Kestrel. Kestrel, en rask rovfugl (falk), er et passende navn for et aktivt livsstilsfirma.

Men det er en spesiell kraft i navnet Trek—kall det eventyrets spirit, et løfte om store opplevelser i horisonten.

Til slutt er de enige, reiser seg, og trykker hverandre i hendene. Og vips er Trek Bicycle grunnlagt.

Pine Knoll, som stengte dørene i 2010, står fortsatt noen kilometer fra Treks globale hovedkvarter. Det verserer rykter om en gjenåpning fra tid til annen, men det er mer ønsketenking enn virkelighet. Men plassen i Treks historie er sikret—og dens plass i Trek er også sikret nå.

I 2019 fant en som har jobbet lenge hos Trek det originale Pine Knoll-skiltet hos en skraphandler. Hun betalte $25 for det, lastet det inn i bilen, og leverte det hjem til Treks hovedkvarter der det henger i dag, en viktig påminnelse om hvor og når Trek fikk navnet sitt.

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.