Norge / Norsk bokmål
You're looking at the Norsk bokmål version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

Det ene landeveisdekket for konkurranse og hverdag Bontragers designteam og utviklingen av det helt nye R3 Road Bike Tire

Det ene landeveisdekket for konkurranse og hverdag Bontragers designteam og utviklingen av det helt nye R3 Road Bike Tire

De sier at man ikke kan oppfinne hjulet på nytt, men Bontragers designteam oppfant dekket som passer det på nytt. R3 landeveisdekk var et treårig prosjekt, et som startet med en fullstendig gjennomgang av utviklingsprosessen for dekk og endte med en ny standard for testing, en helt ny gummiblanding som kalles TR-Speed, og det ene landeveisdekket som er sjefen over alle.

Her er hva teamet visste: et topp landeveisdekk ruller raskt og er lett. Men de fleste landeveisdekk slites fort og er ikke veldig tillitvekkende når det handler om punkteringer. I tillegg er de ikke topp for veldig varierte forhold. Å skifte dekk til konkurranser er et stress, men det var ikke et eneste dekk med lang nok levetid, som var punkteringsbeskyttet og holdbart nok for treningsturer, og allikevel raskt nok for konkurranse.

Så Bontrager tok alle de beste egenskapene til R3 Hard-Case Lite landeveisdekket og forbedret dem, og skapte det ene dekket som er riktig for konkurranse og hverdag. Nye R3 er 7% raskere, 22% bedre beskyttet mot punktering, og varer 75% lenger. Pluss at det er tilgjengelig i mange bredder—hver med et størrelses-spesifikt, lettmønstret design for grep og trygghet i svinger.

 

Oppfant testing på nytt

Ikke alle veier er perfekte. Så i stedet for å teste R3 på en ståltrommel som alle andre, skapte Bontrager en customiserbar rullende overflate som var i stand til å gjenskape mange utendørs sykkelforhold. Dette lot teamet samle inn og analysere mer ytelsesdata enn noensinne, og det ledet til slutt til noen store oppdagelser.

Teknologien bak dekket

En slik oppdagelse var at selv dekk uten retningsbestemt mønster ruller fortere i en retning enn en annen—i snitt ca 10%. For å si det på en annen måte: retningen betyr noe. Mye. Derfor er R3 laget på en smidig, 120 TPI stamme som er retnings-optimalisert for å rulle raskere framover og gi gratis fart.

Helt ny gummi

Teamet gikk helt tilbake til tegnebordet for R3, og tok så enda et steg bakover fra designet og omarbeidet materialet totalt. R3 er laget med en egen TR-Speed gummiblanding som er raskere i laboratoriet og på mange typer veidekke.

Flere mil, færre punkteringer

Bontrager forbedret også punkteringsbeskyttelsen til nye R3 ved å legge til et ekstra belte laget av tettvevd Nylon105 Resultatet er et lettere dekk med bedre veifølelse, 12% økt punkteringsbeskyttelse, og 75% bedre slitestyrke for mønsteret så du beholder følelsen av et nytt dekk mye lenger.

 

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.