Norge / Norsk bokmål
You're looking at the Norsk bokmål version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

En verdensmester-sykkel Mads Pedersens custom Madone

En verdensmester-sykkel Mads Pedersens custom Madone

På en våt og forblåst søndag i september, stemte alt for Trek-Segafredos Mads Pedersen. Helt fra starten av 2019 UCI Road World Championships i Yorkshire, hadde være holdt pelotonen på tå hev.

Bruddene var en trussel helt fra det var 250 km igjen, men alle blei kjørt inn, og det var ikke før rittet startet på den siste runden i Harrogate at de harde slagene ble satt inn.

Det var en kamp mellom tre mann mot målpasseringen i motbakke, mellom Mads, Matteo Trentin (Italia) og Stefan Küng (Sveits). Alle tre var sterke, alle tre var tålmodige. Men når Trentin var den første som slo til, reagerte Mads øyeblikkelig—noe som skulle vise seg å bli avgjørende for den unge danske syklistens karrière.

Mads krysset målstreken med knyttneven løftet høyt i triumf.

Hans arbeidsdag var over. Men i Waterloo i Wisconsin, hos Treks globale hovedkvarter, hadde jobben nettopp begynt. Verdensmesteren fortjente en verdensmesters sykkel—og han fortjente å sykle på den i sin neste konkurranse, Tour d’Eurométropole neste helg.

 

«Seieren til Mads var en utrolig prestasjon,» sa Art Director Brian Lindstrom. «Med hans custom verdensmestersykkel, ønsket vi å ære den nye mesteren mens vi også æret DNA-et til Madone, med et rent, enkelt design med klasse.»

Noen få dager etter den historiske seieren til Mads, lanserte Trek en sykkel som gjorde nettopp det—og han debuterte med den i pelotonen under en uke etter sin historiske seier. Verdensmester-designet var laget av Lindstrom og Senior Product Graphic Designer Micah Moran, og brakt til live av Product Designer Kyle Doney i Treks Project One custom lakkverksted.

«Jeg kan fremdeles ikke tro det,» sa Pedersen. «Å gjøre seg fortjent til verdensmesterstripene er en drøm for enhver syklist, og jeg ser fram mot å ære dem denne sesongen og videre framover.»

Mads sykler på en 58 cm Madone SLR Disc. Skivebremsene til Madone er viktige for ham, og de ga trygghet under forholdene han møtte i verdensmesterskapet.

«I Yorkshire hjalp det å bremse litt senere inn mot de skarpe svingene meg å spare litt energi og vinne noen plasser i feltet gratis,» sa han, «så skivebremser var definitivt en stor fordel for å hjelpe meg til å avslutte med gull.»

Hans custombygg er trimmet med en hel del Bontrager-komponenter, inkludert Bontrager Aeolus XXX 6 Tubular Wheels, en Bontrager XXX Stem, et Bontrager XXX Aero VR-CF Handlebar, og en Bontrager Ajna Pro Saddle. Han kjører en full SRAM Red eTap AXS gruppe.

Treks custom Project One program bringer drømmesykler til live. Og for Mads, viser denne sykkelen ære til den største drømmen en profesjonell syklist kan ha—en drøm denne 23-åringen fra Danmark fikk oppfylt på en regnfull dag i Yorkshire og som han alltid vil ha med seg.

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.