Norge / Norsk bokmål
You're looking at the Norsk bokmål version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

Vær den raskeste versjonen av deg Helt nye Aeolus RSL-hjul

Vær den raskeste versjonen av deg Helt nye Aeolus RSL-hjul

Bontragers nye Aeolus RSL-hjul setter standarden for fart og stabilitet, og er ekstremt mye raskere enn noe annet Bontrager-hjul noen gang. Det som skulle til for å oppnå dette resultatet var en kombinasjon av kreativitet, helt ny utviklingsteknologi og et iherdig ønske om å bygge noe fantastisk i jakten på den ypperste fart for enhver syklist.

Bli med på prosessen med Bontragers konstruktører for å lære om den helt nye optimaliseringsprosessen med CFD-modeller i 3D, og deres søken etter svar på spørsmålet som ligger bak alle store nyskapninger innen fart: Hvordan ser det som er raskere ut?

En ny fartsdimensjon

Bontragers nye Aeolus RSL-hjul er resultatet av en fullstendig revurdert designprosess. Før ble Bontragers optimaliseringsprosess utført i 2D. Med Aeolus RSL tok Bontrager i bruk CFD-modeller i 3D, som gjorde det mulig å gjøre rede for hvert eneste gram med motstand i alle retninger og på alle plan, og på tvers av alle aspekter ved hjulsystemet.

For å si det på en annen måte: 3D-modellene gjorde det mulig å utforske variabler som påvirker farten, noe som gjorde det enklere å gjenskape virkelige forhold og lage hjul som er betraktelig raskere enn noe tidligere Aeolus-hjul.

Bredere er raskere

Med Aeolus RSL jaktet vi på det mest hurtigrullende hjulsystemet. Vår nye designtilnærming gjorde det mulig å se nærmere på det enn noen gang – ikke bare fra et aerodynamikk-perspektiv, men også med tanke på motstand.

Testing og verifisering utført av Wheel Energy viste at en felg med 23 mm indre bredde ruller raskere og får mindre rullemotstand. Den bredere felgen gir også 700×25-dekk mer volum, slik at de blir smidigere, absorberer mer og gir en mindre trettende sykkelopplevelse.

Raskere gjennom lufta, raskere på bakken

Nest etter luftmotstand er rullemotstand den faktoren som påvirker fart mest i den virkelige verden. Med Aeolus RSL evaluerte vi samhandlingen mellom felg og dekk, så vel som aerodynamikk og rullemotstand. Våre funn ledet oss til en form som er raskest i vindtunellen, og et komplett system med den laveste rullemotstanden i Trek Performance Lab.

Raskere med færre watt

En eksempelstudie med Mads Pedersen, verdensmester i landeveissykling 2019

For en rytter som Trek-Segafredos Mads Pedersen, som kan yte 1500 watt under en spurt mot mål, kan energibesparelser ha mye å si. Med Aeolus RSL kan han spare 34 watt i forhold til tidligere Aeolus-hjul med samme dybde.

Og disse hjulene sørger for besparelsene med mer stabilitet enn noen gang, noe som i sin tur kan gi mer selvtillit i avgjørende øyeblikk. Nei, det er ikke alle som kan yte 1500 watt. (Hvis du kan det, må vi snakke om din fremtid som proff) Men man trenger ikke være verdensmester for å nyte godt av mer stabilitet – det er det fine med Aeolus RSL.

De kan få opp farten på enhver sykkeltur for enhver syklist.

Our fastest wheels ever

Bontrager's Aeolus RSL wheels set the new standard for speed and stability in a carbon wheel. Our fastest wheels ever are now available in depths for every rider and condition. Be the fastest you with Aeolus RSL.
Shop Aeolus RSL

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.