Norge / Norsk bokmål
You're looking at the Norsk bokmål version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

The Velo Barber Hvordan den NYC-baserte frisøreren Julien Howard bruker sykkelen for å gi en opplevelse utenom det vanlige.

The Velo Barber Hvordan den NYC-baserte frisøreren Julien Howard bruker sykkelen for å gi en opplevelse utenom det vanlige.

The Velo Barber Hvordan den NYC-baserte frisøreren Julien Howard bruker sykkelen for å gi en opplevelse utenom det vanlige.

For inntil et par måneder siden, personifiserte Julien Howard—viden kjent som Velo Barber—New York City. Som frisør av yrke, brukte Julien dagene med å spinne rundt i byen fra en avtale til neste, og leverte en unik og veldig praktisk tjeneste til hundrevis av klienter. Som mange leverandører av personlige tjenester, tvang COVID-19 den raske stylisten til å roe ned og sette pris på de små tingene.

“New York City har alltid vært tilgjengelig på en sykkel,” sier Julien. “Men denne tiden har gjort det enda mer slik og gitt meg en mulighet til å tenke grundig gjennom forretningen min, bidraget mitt, hvile ut og bestemme hvordan jeg skal bruke kreativiteten min på ulike måter.”

Mens New York City kanskje så ut som det perfekte stedet for en frilans-frisører, ble pendlingen kjapt et logistikk-mareritt. Offentlig transport var for langsom til å kunne nå alle kundene hans på en dag, og å kjøre bil var enda langsommere.

Så Julien valgte sykkelen, og sykkelen ble hans merkevare. I så stor grad at når han ikke bokstavelig talt rullet inn hjemme hos klientene, lurte de på om noe var galt. Julien ble kjent som den syklende frisør, og derfor ble Velo Barber født.

The Velo Barber styler håret på en klient mens han bruker hansker og maske på Times Square, som er nesten helt tom for biler og fotgjengere.

Friheten i jobben har gitt Julien en mulighet til å bli kjent med klienter fra alle sider av livet. Fra idrettsutøvere og entreprenører til tatoveringsartister, bartendere og CEOs—hver har en unik historie, og Julien gjør et poeng av å behandle hver avtale som en mulighet til å lære noen nytt.

Julien Howard aka The Velo Barber bruker maske og hansker mens han preparerer stylist-verktøysettet sitt på en tom Times Square.
En Trek-sykkel i forgrunnen foran Julien Howard som klipper håret på en klient med store skilt i bakgrunnen.
Julien Howard, The Velo Barber, trimmer kinnbartene på en mann utendørs på Times Square mens han bruker hansker og en ansiktsmaske.
Julien Howard med armene bredt fra hverandre balanserer på sin Trek-sykkel på Times Square om kvelden.

“Jeg vet ikke om jeg kunne gjort dette noe annet sted. Det er ikke noe annet sted som NYC,” sier han.

Men hva skal du gjøre når byen som aldri sover får en bråstopp? Vel, hvis du leverer en populær tjeneste på en praktisk måte, blir du kreativ. En kjapp klipp på Times Square ville vært utenkelig før den ble tømt for folk. Og når tusenvis av biler ble fjernet fra gatene og folk unngår offentlig transport, hadde Velo Barber allerede det foretrukne transportmiddelet.

“Jeg har alltid trodd på kvalitet framfor kvantitet,” sier Julien. “Å ha litt mindre å gjøre en liten stund bekymrer ikke meg. Og når timeplanen min fylles opp igjen og jeg begynner å klippe hår, vil jeg være sikker på at jeg leverer en unik opplevelse og gir ekstra verdi i hver interaksjon.”

Julien Howard klipper en mann som sitter på en BMX-sykkel.

Mens verden sakte vender tilbake til normalen og butikker som Juliens vurderes som tryggere igjen, håper han å fortsette å finne kreative måter for trygg kontakt med andre. Og mens hårklipping midt på en forlatt Times Square er sjeldne og med lang avstand mellom, møter Julien deg uansett der du er.

Julien Howard aka The Velo Barber taking a selfie on the sidewalk in front of a glass building with his Trek Checkpoint.

One bike, every adventure

Julien's Checkpoint has taken him and his gear from his NYC apartment to clients all the way in Connecticut and back, along country roads, urban streets, gravel paths, and everything in-between—but his favorite part about his ride is its ability to spark a conversation.
See Checkpoint

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.