På innsiden av Trek-Segafredo i Touren, del 3 I siste del av "På innsiden av Trek-Segafredo i Touren" forteller vi om drakter, biler, og kaffe — de tingene som virkelig driver syklister framover.

På innsiden av Trek-Segafredo i Touren, del 3 I siste del av "På innsiden av Trek-Segafredo i Touren" forteller vi om drakter, biler, og kaffe — de tingene som virkelig driver syklister framover.

Fakta: Ingen har noen gang syklet saktere fordi de så for bra ut.

Derfor tar Santini sitt forhold til Trek-Segafredo på alvor, de starter med treningsleiren i desember, der hver sykkelrytter får 200-pluss deler med utstyr i en øko-vennlig plastfri boks. Hver sokk, sele og drakt blir inspisert for kvalitet før de leveres til sykkelrytterne sånn at de ser bra ut, og føler at de kan prestere best mulig i tøyet.

Santini gir også klesleveringer gjennom sesongen før klassikere og de store tourene. Laget plasserer sine ordrer for Tour de France omtrent to måneder for Grand Départ, sånn at sykkelrytterne kan få alt de trenger i tide. Hver sykkelrytter mottok en individuell forsendelse som kan se ut som dette:

  • 2 konkurransetrøyer
  • 1 sommertrøye
  • 2 varme trøyer med lange armer
  • 2 seleshortser
  • 2 konkurransedrakter
  • 2 konkurransedrakter for sommer
  • 2 tempodrakter

Teambussen har to ekstra av all bekledning i alle størrelser — extra small, small, og medium — og blir etterfylt på serviceverkstedet i Belgia mellom løpene etter behov.

Selvfølgelig betyr racing i en Grand Tour at man må være forberedt på å ha andre farger enn lagets. Touren har selv trøyer til de sykkelrytterne som ender i gult, grønt, polka dot eller hvit, men Santini gir hele laget seleshorts, hansker, sokker for å matche om behovet kommer.

Sportsbriller er en viktig kilde til form og funksjon for et Tour-lag. Koo utstyrer Trek-Segafredo med en customfarget versjon av deres Demos solbriller for å matche teamdraktene, samt versjoner som passer bra med ledertrøyene i Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a Espana i tilfelle en Trek-Segafredo teamsyklist tar sammenlagtledelsen i en av disse konkurransene.

Som Santini, så tar også Koo sine produkter seriøst, firmaet liker å møte syklistene så ofte de kan for å være sikker på at de er fornøyde med sykkelbrillene sine. Dessverre så forstyrret pandemien den tiden Koo vanligvis ønsker å ha.

– På starten av sesongen organiserer vi vanligvis et møte med teamet under treningsleiren for å møte de nye idrettsutøverne og presentere våre nyheter, sier Simona Tironi, Koo Marketing Coordinator.

– Vi samler inn behov og tilbakemeldinger for produktet fra hver idrettsutøver for å forbedre kolleksjonen vår og utvikle nye produkter. Dessverre kunne vi ikke møte teamet fordi direkte kontakt ikke var mulig på grunn av pandemien.

I likhet med Santini håndterer Koo sin egen produksjon i Italia, noe som hjalp begge selskapene å takle fraktproblemene som mange andre opplevde.

Når vi snakker om hemmelige våpen, kan ikke effekten fra co-navnesponsor Segafredo undervurderes. Kaffefirmaet har signert med Trek ut 2023, noe som betyr at sykkelrytterne ikke trenger å bekymre seg for sin neste espresso i den nærmeste fremtiden.

Før Tour de France i 2020, gjorde Segafredo det de kunne for at laget aldri måtte anstrenge seg for å få en kopp. Ifølge Véronique Levasseur, som overvåker selskapets sponsing i Tour de France, kontaktet Segafredo hvert av lagets hoteller ved hver etappe for å sikre at Segafredo-kaffe ble tilbudt til frokosten. Firmaet holder også teambussen velfylt med kaffe.

Matt Shriver, teknisk direktør i Trek-Segafredo, anslår konservativt at hver rytter drikker tre espressoer om dagen i løpet av turen, noe som for rytterne alene betyr 552 til den 23-dager lange konkurransen. Det er nok unødvendig å si at koffein hjelper med å holde teamet i gang på flere måter enn en.

Auto Trek Segafredo

Men ingen ting er lagets motorer så tydelig som Toyota er det. På en etappe i Tour de France kan det være så mange som syv dekorerte Toyota Corolla Trek ute i løypa — to for sportsdirektørene, fire som frakter mekanikere og soigneurs til nøkkelpunkter i løypa, og noen ganger en syvende bil som rekognoserer 20-30 minutter lenger fram i løypa og rapporterer vær- og veiforhold. Teambilene er rullende kommandosentre, som inneholder TV-er, flere radiokonfigurasjoner og nettbrett for å følge alt som skjer i rittet. Toyota Corolla Trek var også en av de første bilene i feltet med en hybridmotor.

I tillegg til bilene, har Trek-Segafredo også to Proace Verso-vans til disposisjon. Disse kjøretøyene har ofte viktige roller som å frakte viktig utstyr fra servicelageret i Deinze, Belgia til steder over hele Frankrike. Noen ganger må teamet ha et nytt hjul, en ny temporamme eller massasjepistol raskt. I disse situasjonene kan et pålitelig kjøretøy redde liv.

– Vanligvis er det vår feil fordi vi har glemt noe, ler Shriver.

– Eller så er det konkurranse, og noen ganger forsvinner utstyret fort. Du har et stort krasj, og så bang, så trenger vi masse nytt utstyr.

Selv med den intensive planleggingen som legges i hver eneste Tour de France, så skjer det utfordringer som ødelegger lagets indre rutiner. I de situasjonene, kan det å ha gode partnere utgjøre en stor forskjell på konkurransedagene.

Når alt stemmer, feirer en teamsyklist Touren med hendene i været, uten at publikum har noen anelse om all logistikk-koordineringen som krevdes for å få dem dit.

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.