Norge / Norsk bokmål
You're looking at the Norsk bokmål version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

Ta nøklene mine, vær så snill Hvordan eieren av en kaffesjappe i Los Angeles brygget en helt ny livsstil når han ga Trek bilnøklene i bytte med en elsykkel

Ta nøklene mine, vær så snill Hvordan eieren av en kaffesjappe i Los Angeles brygget en helt ny livsstil når han ga Trek bilnøklene i bytte med en elsykkel

Chuck Herrera er deleier av Good People Coffee Co i Los Angeles, California. Som alle andre eiere av mindre bedrifter, har han mange steder å dra og ting han må gjøre.

Men bilen hans var ikke løsningen. Trafikken gjorde den til en konstant tids-sløser, og hver gang han startet den tenkte han på miljøavtrykket.

Chuck ville gjøre en meningsfull, varig endring. Så vi ga han et tilbud: vi ville sende han en ny Allant+ hvis han byttet alle bilturene sine med sykkelturer de neste 30 dagene.

Chuck Herrera smiler mens han snakker om sine erfaringer med elsykkel.

Chuck hadde ikke syklet på en god stund, fordi han fokuserte på bedriften sin. På tross av litt tvil i starten, ble han med.

Så han la nøklene til sitt firehjulede mareritt i en konvolutt, sendte dem til Trek Headquarters i Waterloo, Wisconsin, og stupte inn i elsyklenes verden med hodet først.

Her er hvordan det gikk.

Hva gikk gjennom hodet ditt dag på 1 av 30?

Jeg var spent! Jeg trodde jeg ikke ville like kjøreegenskapene og teknologien til en elsykkel, men det var superenkelt å komme over. Jeg ble minnet på at sykling krever så stor del av fokuset ditt. Når du sykler, er du hyper-oppmerksom på alt rundt deg, og det er noe veldig fint med det. Du har så mye mer kontroll over det du gjør enn når du kjører, og du må ta bevisste valg hele tiden. Ting jeg antakelig ikke forstod eller satt pris på når jeg var en yngre syklist.

Hvor mye har du syklet tidligere?

Jeg har tidligere stort sett syklet på landeveissykler. Etter at jeg åpnet firmaet mitt, fikk jeg det veldig travelt og fant ikke tid til å sykle som jeg tidligere hadde gjort. Men når jeg kom meg i gang igjen, var det veldig morsomt. Det har hjulpet meg til å gi syklingen en mulighet igjen. Ting som dette er super-viktige for mer enn bare din fysiske velvære.

Hva overrasket deg med Allant+?

Farten! Bare det å sykle nedover gaten. Sykkelen lar deg jobbe for det, men du merker ikke at du mister fart. Jeg trodde ikke at det ville gå så glatt som det gjør, heller. Den føles på en måte som en beach-cruiser, men den har farten og responsen til en landeveissykkel. Du merker nesten ikke humper, og den føles super-smud, super-responsiv i svinger, noe som minner meg om en luksusbil, der du føler det som om alle hjulene snur seg med deg. Det at den så kjapt føles som en del av meg var ganske kult.

Chuck Herrera

Hvordan reagerte familie, venner og kollegaer når du tok denne utfordringen?

Alle elsker det. Sykkelen er stjernen i showet. Noen av mine kollegaer hos Good People begynte å sykle igjen, og folk tok oftere med seg syklene sine. Alle spurte hele tiden om hvor vi skulle sykle til helgen. Nå har vi en stor platting, et sted der folk kan parkere syklene sine, jeg føler det som om vi nettopp gjorde butikken enda mer innbydende.

Savner du bilen din?

Overhodet ikke. Du tror kanskje at å velge elsykkel fremfor en bil vil gjøre verdenen din mindre, men den utvidet min. Jeg drar på lengre turer, sykler til barbereren, til stranden, for å spise. Å bruke sykkelen er bare mer fornuftig. Og jeg føler det som om jeg transporterer meg selv med noe som ikke ødelegger planeten vår.

Etter 30 dager, hva kommer nå?

Vi vil skaffe oss et par elsykler til og begynne å levere til kundene våre med dem! Vi er del av et tettknyttet samfunn, kun fem kilometer fra havet, og byen er så vidt over halvannen kilometer i omkrets. Vi kan enkelt dekke dette på elsykler. Det handler om å levere samme opplevelse som folk elsker i butikken vår—og vi kan si at vi gjør det med sykkel. Er det noen som jobber her som dukker opp der du bor på en elsykkel? Det er så rått.

Allant+ electric bikes

The entire Allant+ lineup is sleek, fast, and fun. Powerful drive systems and thoughtful features make it even more feasible to go by bike instead of by car.
Learn more

About the Author: Trek