Norge / Norsk bokmål
You're looking at the Norsk bokmål version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

Et verktøy for endring Hvordan World Bicycle Reliefs Buffalo Bicycle forvandler liv og lokalsamfunn over hele verden    

Et verktøy for endring Hvordan World Bicycle Reliefs Buffalo Bicycle forvandler liv og lokalsamfunn over hele verden    

I utviklingsland må folk ofte gå lange avstander i solen for å utføre daglige oppgaver. For millioner vil økt mobilitet virkelig være livsendrende.

World Bicycle Relief er på et oppdrag for å få det til med deres robuste Buffalo Bicycles. Disse syklene gir solid, pålitelig og lett å reparere-transport som hjelper med å få barna til skolen, leger til pasienter og bønder på markedet.

Dette er historiene til tolv Buffalo Bicycle-eiere hvis liv har endret seg til det bedre takket være denne enkle, men fantastisk viktige maskinen.

Scholastica—Student—Kenya

“Med sykkelen er det vanskelig for gutter å flagge meg ned. Nå, før de gjør det, har jeg allerede fløyet forbi dem. Spesielt hvis vi sykler som en jentegjeng. Sykkelen har styrket selvtilliten min, og jeg er ikke redd for gutter lenger.”

Georgina—Melkeprodusent—Zambia

I årevis klarte Georgina kun én melkelevering hver dag fordi hun bor 12 km fra meieriet og ikke hadde noen gode transportmuligheter. Men Georgina melket kyrne to ganger om dagen, og hun gikk glipp av inntekten hennes andre melking kunne gi. «Siden Buffalo har jeg aldri unnlatt å levere melk—ikke en eneste dag.»

Mariangel—Student—Colombia

“Vi legger alt vårt håp på Mariangel,” sier bestemoren hennes. “Hun er en smart pike og vi vil at hun skal fullføre utdannelsen sin. Dette er vår største prioritet—den eneste måten hun vil kunne trives på og også støtte familien sin. Sykkelen er virkelig en gudegave.”

Charity—Bonde—Zimbabwe

Charity, en alenemor, ble gjentatte ganger offer for en billig, dårlig sykkel som brøt sammen når hun fraktet varer fra familiens gård til markedet for salg. Når hun så naboen på en Buffalo Bicycle, visste hun at det var det hun trengte. Etter å ha spart i måneder, kunne hun kjøpe sin egen Buffalo Når hun syklet ut av butikken den dagen, glødet Charity: «Livet har forandret seg.» Fire år senere returnerte Charity for å kjøpe to sykler til—en til firmaet sitt og en til sønnen så han kunne komme seg på skolen.

Aleni—Student—Malawi

“Etter å ha fått en Buffalo Bicycle, har skoledagene mine endret seg så mye. Resultatene mine er mye bedre. Nå er skoleveien både enklere og raskere. Vennene mine pleide å være negative til skolen. De kunne si, ‘hvorfor plager du deg selv med å gå lange distanser til skolen? De samme vennene beundrer meg nå. De fleste av dem har gått tilbake til skolen i håp om å få en sykkel en dag, akkurat som meg.”

Jackton—Entrepreneur—Kenya

Som en testrytter for World Bicycle Relief gir Jackton verdifulle tilbakemeldinger om syklene. I bytte for det viktige arbeidet han gjør, er han nå den stolte eier av fem Buffalo Bicycles som han daglig bruker til budfirmaet sitt. “Denne sykkelen har gitt meg så mange kunder fordi jeg kan frakte veldig store lass. Jeg leverer nøyaktig på tid.”

Dilshani—Student—Sri Lanka

Dilshani mottok en av de aller første syklene fra World Bicycle Relief i 2005, etter at tsunamien fra det indiske hav traff Sri Lanka. Med sykkelen gjennomførte Dilshani skolen og utdannet seg til sykepleier. “Sykkelen lar meg fortsette på utdannelsen min og følge min lidenskap til å hjelpe gravide kvinner,” sa hun Ti år senere frakter den samme sykkelen den yngre søsteren hennes til skolen.

Nebo—Helsearbeider i lokalsamfunn—Zambia

Som frivillig omsorgsperson i Zambia bruker Nebo en Buffalo Bicycle for å besøke pasienter som lider av HIV/AIDS. Da naboen Frank ble kritisk syk, kunne Nebo frakte ham til nærmeste klinikk på sykkelstyret, der Frank testet positivt for HIV. På to hjul kan helsearbeidere som Nebo besøke opptil 88 % flere pasienter for å gi dem den omsorgen de trenger.

Ayan—Student—Kenya

“Folk blir overrasket når en muslimsk pike som jeg sykler. At jeg sykler har gitt flere muslimske piker mot til å sykle offentlig. Jeg har en god følelse av at jeg spiller en rolle i å endre kulturen vår og vise jenter at alle kan sykle. Det viktigste alle kan gjøre er å stå opp for han eller hun selv.”

Ruth—Sykkelmontør—Zambia

I 2019 gikk Ruth til en Buffalo Bicycle-forhandler for å kjøpe eiker, et nav og en felg. Utenfor satte hun hjulet kjapt sammen. Butikksjefen ble så imponert at han anbefalte at hun ble ansatt som sykkelmontør for World Bicycle Relief—den første kvinnen i den stillingen. Siden hun ble med, har Ruth inspirert flere kvinner til å utdanne seg som montører.

Ngqabutho—Landbruksmekaniker—Zimbabwe

Ngqabutho ble med på mekanikerutdannelsen til World Bicycle Relief for å hjelpe barn. “Jeg liker maskiner. Og jeg er også en helsearbeider som beskytter barn mot misbruk. De føler seg trygge med meg.” En dag oppsøkte en pike Ngqabutho, og hadde med sykkelen sin for en reparasjon. Piken fortalte at hun ble misbrukt av faren og at hun trengte et sted å bo. Ngqabutho tok henne inn, og ga henne klærne, medisinene og hjelpen hun trengte.

Monica—Entreprenør—Colombia

“Med så mange sykler i lokalsamfunnet vårt, gir de liv. Å kunne stole på sykkelen min som et trygt transportmiddel midt i denne pandemien (Covid-19) har vært en stor endring for meg. Sykkelen har vært min viktigste allierte.”

About the Author: Trek