Norge / Norsk bokmål
You're looking at the Norsk bokmål version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

Utfordring! Ta bilnøklene mine Møt Emilie som tok utfordringen med å levere fra seg bilnøklene i 30 dager og bytte de mot en elsykkel. 

Utfordring! Ta bilnøklene mine Møt Emilie som tok utfordringen med å levere fra seg bilnøklene i 30 dager og bytte de mot en elsykkel. 

Møt Emilie, hun tok utfordringen og gav fra seg bilnøklene i 30 dager og byttet de inn i en elsykkel. Ingen bil på 30 dager, tror du hun klarte det?

Emilie har ikke syklet så mye tidligere og spesielt ikke frem og tilbake til jobb. Å pendle med sykkel i stedet for bil har nok sine utfordringer. Etter mye om og men, tok Emilia utfordringen og gav fra seg bilnøklene sine og startet en 30 dagers utfordring. Sjekk ut hvordan det gikk da.

Se filmen om Emilie her.

Hva gikk gjennom hodet ditt på dag 1 av 30?

Jeg var helt klart ganske spent. Det å sykle i hverdagen i stedet for å bruke bilen, var uventet nok ikke den vanskeligste delen og det gikk mye bedre enn jeg først hadde trodd. Det som var mest utfordrende for meg var å måtte planlegge på en helt annen måte. For eksempel hvis jeg skulle handle, da var det viktig å ta med riktig veske, slik at jeg fikk med meg alt.

Var det noe med å bruke elsykkel i hverdagen som overrasket deg?

Jeg har tidligere hatt en sykkel, uten el, og har vel egentlig sett på elsykler som litt juks. Men gjennom denne utfordringen, etter å ha syklet på en elsykkel ser jeg nå at dette er jo en fantastisk måte å ta meg rundt på i hverdagen. Det har helt klart gjort noe med meg og resultatet er vel at jeg fortsatt sykler, selv om utfordringen er over. Nå er det blitt helt naturlig for meg å ta elsykkelen i stedet for bilen.

Savnet du bilen din under disse 30 dagene?

Jeg har vel innsett at jeg klarer meg helt fint uten bil i hverdagen. Men føler jeg trenger bil hvis jeg skal reise til et annet sted eller dra på tur med noen venner. Tidligere tok jeg bilen 4 av 5 ganger, nå tar jeg i stedet sykkelen 4 av 5 ganger. Og forresten, når det øsregner og jeg skal på jobb, da har jeg litt vanskelig for å ta sykkelen i stedet for bilen.

Åssen har det gått med syklingen nå etter at utfordringen er over?

Jeg sykler definitivt mye mer og planlegger i større grad mer, når jeg skal transportere meg rundt. Skal jeg feks ut å handle med bilen en dag, da sørger jeg for at jeg gjør flere ærender samtidig. Jeg må si at det har gjort en stor forandring med meg og jeg føler jeg nå gjør noen bedre valg, både for miljøet og for at jeg får mer mosjon i hverdagen.

Allant+ electric bikes

The entire Allant+ lineup is sleek, fast, and fun. Powerful drive systems and thoughtful features make it even more feasible to go by bike instead of by car.
Learn more

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.