Sverige / Svenska
You're looking at the Svenska version of the website. Don’t worry. We’ve all taken a wrong turn before. Choose a different version of the website here.

Bontrager presenterar ett klassiskt flaskställ tillverkat av återvunnen plast. Det här flaskstället är rent skräp. Och det är en bra sak.

Bontrager presenterar ett klassiskt flaskställ tillverkat av återvunnen plast. Det här flaskstället är rent skräp. Och det är en bra sak.

[Waterloo, Wisconsin, USA] – Trek och Bontrager tillkännager en nylansering av deras mest långlivade produkt idag. Bat Cage, det formsprutade flaskstället som presenterades för första gången 1997, tillverkas nu av återvunna fisknät som annars skulle kunna förorena våra hav.

Den här utvecklingen har gjorts möjlig genom Treks partnerskap med Bureo och medlemskap i NextWave, ett tvärindustriellt konsortium med företag som arbetar för att minska den växande mängden miljöförstörande plaster. Trek är en av konsortiets grundare, och övriga medlemmar är Dell, General Motors, IKEA, HP Interface, Humanscale, Herman Miller och Bureo.

Under de senaste 22 åren har Trek tillverkat hundratusentals Bat Cage-flaskställ i Oconomowoc, Wisconsin, ca 5 mil från huvudkontoret i Waterloo. Det här flaskstället är enkelt, lätt och hållbart och nu finns det fler anledningar att älska det.

Trek fick genom sitt medlemskap i NextWave kontakt med Bureo som arbetar med återanvändning av kasserade fisknät. Bureo samlar in fisknäten och återvinner dem i form av små pellets som kan användas till formsprutade produkter som t.ex. Bat Cage, solglasögonbågar, skateboardar m.m.

Bat Cage må vara en liten produkt, men den är det lilla gångjärnet som öppnar en stor dörr”, säger Justin Henkel, Treks produktchef för sadlar och tillbehör. ”Bara i år kommer vi att använda över 4 000 kvadratmeter (ca 1 750 kg) kasserade fisknät till någonting gott. Det gör en påtaglig skillnad och Bat Cage är bara början.

Bontragers nya Bat Cage (rek. pris $14,99) i återvunnen plast finns redan idag tillgängligt på trekbikes.com eller via Treks globala återförsäljarnät.

1/2
2/2

Ett nytt kapitel
Bat Cage lanserades 1997 och är en av Bontragers mesta långkörare. Det har korsat mållinjen i fler Grand Tour-, World Cup- och Spring Classic-tävlingar än någon annan produkt från Bontrager. Det har fortfarande samma enkla och pålitliga utförande, men tillverkas nu i återvunnet material.

Ett globalt problem
I dagsläget finns det mer än 86 miljoner ton plast i våra hav och mer än 8 miljoner ton tillkommer varje år.

Nettoeffekten
Fisknät utgör uppskattningsvis 10 % av all plast i haven. Och vad värre är, de är 4 ggr skadligare i havsmiljön än alla andra former av plastföroreningar.

Från nät till nylon
Bat Cages tillverkas av NetPlus-nylonpellets från Bureo. Bureo samlar in kasserade fisknät i Chile och återvinner dem till rånylon så att de kan användas för tillverkning av allt ifrån solglasögon till skateboardar.

En enkel produkt med stor påverkan
Under ett års produktion av våra Bat Cage-flaskställ används återvunnen plast motsvarande mer än 4 000 kvadratmeter (ca 1 750 kg) kasserade fisknät.

Vi gör skillnad på fler sätt
Trek är en av grundarna och medlem av NextWave, ett tvärindustriellt konsortium av partnerföretag – Dell, General Motors, IKEA, HP Interface, Humanscale, Herman Miller, Bureo och Trek – med den klara målsättningen att återanvända plast och hålla den borta från våra världshav.

Bontrager Bat Cage Water Bottle Cage

A classic water bottle cage made from recycled ocean plastics. By giving new use to fishing nets collected in coastal communities of Chile, Bat Cage is helping keep plastic waste out of our oceans.
See Bat Cage

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.