Udfordring! Tag mine bilnøgler Mød Emilie, der tog udfordringen med at aflevere bilnøglerne i 30 dage og bytte dem til en elcykel.

Udfordring! Tag mine bilnøgler Mød Emilie, der tog udfordringen med at aflevere bilnøglerne i 30 dage og bytte dem til en elcykel.

Mød Emilie, hun tog udfordringen og gav bilnøglerne væk i 30 dage og byttede dem til en elcykel. Ingen bil i 30 dage, tror du, hun klarede det?

Emilie har ikke cyklet så meget før og især ikke frem og tilbage på arbejde. At pendle på cykel i stedet for i bil har nok sine udfordringer. Efter mange forsøg og fejl tog Emilia udfordringen og opgav sine bilnøgler og startede en 30 dages udfordring. Se hvordan det gik dengang.

Se filmen om Emilie her.

 

Hvad gik gennem dit hoved på dag 1 af 30?

Jeg var bestemt ret begejstret. At cykle i hverdagen i stedet for at bruge bilen var uventet ikke det sværeste og det gik meget bedre end jeg først troede. Det, der var mest udfordrende for mig, var at skulle planlægge på en helt anden måde. Hvis jeg for eksempel skulle handle, så var det vigtigt at have den rigtige taske med, så jeg fik det hele med.

Var der noget ved at bruge en elcykel i hverdagen, der overraskede dig?

Jeg har tidligere haft en cykel, uden strøm, og har nok faktisk set på elcykler som lidt snyd. Men gennem denne udfordring, efter at have kørt på elcykel, ser jeg nu, at det er en fantastisk måde at komme rundt på i hverdagen. Det har bestemt gjort noget ved mig, og resultatet er, at jeg stadig cykler, selvom udfordringen er slut. Nu er det blevet helt naturligt for mig at tage elcyklen i stedet for bilen.

Har du savnet din bil i løbet af de 30 dage?

Jeg har indset, at jeg fint kan klare mig uden bil i hverdagen. Men jeg føler, at jeg har brug for en bil, hvis jeg skal rejse et andet sted eller tage på tur med nogle venner. Tidligere tog jeg bilen 4 ud af 5 gange, nu tager jeg cyklen 4 ud af 5 gange i stedet for. Og i øvrigt, når det silende regner og jeg skal på arbejde, har jeg lidt svært ved at tage cyklen i stedet for bilen.

Hvordan er det gået med cyklingen nu, hvor udfordringen er slut?

Jeg cykler helt klart meget mere og planlægger i højere grad mere, når jeg skal transportere mig rundt. Skal jeg for eksempel handle med bilen en dag, så sørger jeg for at klare flere ærinder på samme tid. Jeg må sige, at det har gjort en stor forandring hos mig, og jeg føler, at jeg nu træffer nogle bedre valg, både for miljøet og for, at jeg kan få mere motion i hverdagen.

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.