Sådan fjernede vi 196.600 kg plast Opdateret emballage til cykel og eftermarked giver milepælsresultater

Sådan fjernede vi 196.600 kg plast Opdateret emballage til cykel og eftermarked giver milepælsresultater

En bevægelses effektivitet måles ikke ud fra dens mest imponerende bedrifter, men ud fra summen af dens mange mindre dele. Emballageteamet hos Trek forestillede sig en renere verden med mindre plastaffald, og i løbet af det seneste år har de gennemgået mange af vores emballeringssystemer til cykler og Bontrager-produkter ved at lave små, meningsfulde ændringer, der samlet set gav noget stort.

For at opfylde Treks mål om plastfri emballage inden 2024 har vores teams arbejdet på at udskifte oliebaserede plastkomponenter i vores produktemballage til cykler og eftermarkedsprodukter.

At fjerne alt plastaffald er ikke klaret på en enkelt dag. Emballage er afgørende i cykelindustrien. Det holder vores produkter sikre og ubeskadigede fra fabrikken til din dør. Hver ændring i, hvordan vi pakker cykler og produkter, bliver undersøgt, og vi måler effektivitet og miljøpåvirkning. Ændringerne er afprøvede og reelle forbedringer af vores emballagemodeller, og vi glæder os enormt til at fortælle, hvad vi har opnået.

Vi valgte en tilpasset tilgang til reduktion af plastaffald for hvert enkelt af vores produkter, og mængden af plast, vi kunne tage ud af vores emballage, varierede alt efter modelspecifikationerne, produkternes materialesammensætning og hvor meget samling, der var påkrævet, efter at produktet forlod vores lager.

Som følge heraf kunne nogle cykler klare sig med 7 færre plastdele pr. kasse, mens andre kunne sige farvel til 42. Vores eftermarkedsprodukter, som er mindre og generelt kræver mindre emballage, kunne undvære en plastpose eller en nylonstrip her eller der.

Emballage Marlin

Marlin emballage før

Emballage du Marlin avec moins de plastique

Marlin emballage efter

Emballage du Marlin

Caixa antiga da Marlin

Emballage avec plus de carton et moins de plastique

Caixa atual da Marlin

Vi spurgte: Hvad er de største stykker plast eller skum? Hvad bliver de brugt til? Kan pap eller papir gøre det samme? Efter den proces kunne vi fjerne følgende dele fra de fleste cykelkasser:

  • Skum og plastfolie til skrårør
  • Skum og plastfolie til overrør
  • Skum og plastfolie til sadelrør
  • Skum og plastfolie til kronrør
  • Skumpakninger til pedalarm
  • Bobleplast til kædestag

Nogle plastemballager er sværere at erstatte med en passende genanvendelig emballage. I nogle tilfælde valgte vi en plastløsning, der er nemmere at genbruge. Blandt disse er plastfolier til mindre komponenter, som vi erstattede med mere holdbare lynlåsposer, og nylonsstrips, som vi i nogle tilfælde erstattede med nylonsnor. Nogle af disse ændringer kan synes små, men deres samlede effekt har medført nogle forbløffende ændringer i Treks plastfodaftryk

Cykelemballage i alt: 191.000 kg sparet

Som med andre store mål sker disse ændringer ikke på én gang. Hver cykelkassemodel, der blev gennemgået, fik nedbragt plastindholdet. Nedenfor finder du en oversigt over hver cykelkategori og deres tilhørende ændringer.

Affald sparet i cykelemballage

Marlin, Verve og andre voksencykler på startniveau: 111.000 kg

Kickster: 453 kg

Precaliber 12″/16″: 8.100 kg

Precaliber 20″/24″: 17.700 kg

Rail and Powerfly: 25.800 kg

Madone, Supercaliber og andre high-level voksencykler: 18.100 kg

Townie 7 og 9: 5.700 kg

Elcykler produceret i Tyskland: 3.800 kg

Emballage til eftermarkedsprodukter i alt: 5.300 kg sparet

Hvert eftermarkedsprodukt har kunnet undvære et stykke eller to af dets minimale plastemballage. Disse produkter har forholdsvis små emballeringssystemer, men den samlede mængde af forbedringer er der, hvor vi ser de store ændringer.

Affald sparet i eftermarkedsemballage

Nylonremme: 770 kg

Plastlaminater: 2.200 kg

Plastbøjler: 590 kg

Emballage til MTB-håndtag: 1.200 kg

Handskeemballage: 367 kg

Sadelovertræk: 72 kg

Plastposer til injektorer til dækforseglingsvæske: 59 kg

A cardboard Trek bike box in front of a stack of chopped wood.

How to recycle your bike box

Lower-impact bike packaging won't do any good if it's not properly recycled! Follow these steps to dispose of bike packaging responsibly and learn what should and shouldn't be recycled.
See the steps

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.