Historien om Smile Hun går i skole i et landdistrikt i Zimbabwe og forfølger sin drøm på en Buffalo-cykel

Historien om Smile Hun går i skole i et landdistrikt i Zimbabwe og forfølger sin drøm på en Buffalo-cykel

Smile er 14 år og går i skole i Zimbabwe. Hendes favoritfag er matematik, og hun vil gerne uddanne sig til regnskabsfører. Hver morgen ordnede Smile sine huslige pligter, inden hun tog de 4 km til fods til og fra skole. Når hun nåede frem til timen, var hun tit træt og havde svært ved at koncentrere sig.

Men så fik Smile en Buffalo-cykel. Den robuste og driftsikre cykel er bygget til brug i områder som Zimbabwes landdistrikter. Den har stærke bremser, der bremser effektivt i al slags vejr, et robust stel, der er nemt at reparere og punkteringsbeskyttede dæk, så Smile ikke risikerer at punktere på vej til skole.

“Da jeg fik cyklen, var jeg meget glad,” fortæller hun. “Den har hjulpet mig med at komme hurtigere i skole, inden timen starter.”

Nu cykler Smile omkring 210 km hver måned, og hun sparer dyrebar tid og masser af energi. Og hver gang hun hopper på cyklen og tager turen til og fra skole, bliver hendes fremtid en lille smule lysere.

“Jeg drømmer om, at andre børn også kan få en cykel, så de kan klare lange afstande og komme i skole hver dag,” siger Smile.

World Bicycle Relief har foretaget en undersøgelse, som viser, at ved at give piger, der bor i landdistrikter, en cykel, mindskede det skolefraværet med 28%, pigerne blev 66% bedre til at komme til tiden, og det resulterede generelt i bedre karakterer ved matematikprøver.

Vil du hjælpe med at skaffe en cykel til en som Smile?

Et bidrag til World Bicycle Relief hjælper skoleelever, sundhedsarbejdere, landbrugere og andre med at kunne transportere sig over lange afstande. Og til og med den 31. december 2022 matcher Trek alle bidrag op til et samlet beløb af 500.000 USD.

Få mere at vide, og giv dit bidrag

Make a life-changing donation

A donation to World Bicycle Relief helps under-resourced communities get the tools they need to conquer the challenge of distance and realize their goals.
Donate now

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.