Kierrätetyt kalaverkot hyötykäyttöön Tämä juomapullonpidike on täyttä roskaa. Anna kun kerromme, miksi se on hyvä asia.

Kierrätetyt kalaverkot hyötykäyttöön Tämä juomapullonpidike on täyttä roskaa. Anna kun kerromme, miksi se on hyvä asia.

[Waterloo, WI] – Trek ja Bontrager ovat aiemmin julkaisseet uudelleen yhden sen pitkäaikaisimmista ja pysyvimmistä tuotteistaan. Bat Cage, ruiskuvalumuotista tehty juomapullonpidike julkaistiin alun perin vuonna 1997. Nykyisin se valmistetaan pois heitetyistä kalaverkoista, jotka muuten saattaisivat päätyä valtameriin muovijätteeksi.

Tämän mahdollistaa Trekin yhteistyö Bureon kanssa ja jäsenyys NextWavessa. NextWave on teollisuusalojen välinen yrityskonsortio, jotka yrittävät vähentää luontoamme roskaavaa valtavaa muovimäärää. Trek on yksi konsortion perustajajäsenistä, ja siihen kuuluvat myös Dell, General Motors, IKEA, HP Interface, Humanscale, Herman Miller ja Bureo.

Viimeisen 22 vuoden ajan Trek on valmistanut satoja tuhansia Bat Cageja Oconomowocissa, Wisconsinissa vain 30 mailin päässä yhtiön pääkonttorista Waterloossa. Pidike on yksinkertainen, kevyt ja kestävä – ja nyt sitä kannattaa suosia vieläkin enemmän.

NextWaven kautta Trek tapasi Bureon, yhtiö, jonka tavoite on kierrättää käytöstä poistettuja kalaverkkoja. Bureo kerää käytöstä poistettuja kalaverkkoja ja kierrättää ne pieniksi pelleteiksi, joista voidaan tehdä ruiskumuovaamalla Bat Cageja, aurinkolaseja, skeittilautoja ja muita muoviesineitä.

Bat Cage on vain pieni tuote, mutta huominen koostuu pienistä teoista”, Justin Henkel, Trekin satuloiden ja välttämättömien varusteiden tuotejohtaja kertoo. ”Olemme vain tänä vuonna kierrättäneet yli 4 000 neliömetriä (yli 1 700 kiloa) pois heitettyjä kalaverkkoja. Sillä on oikeasti merkitystä, ja Bat Cage on vasta alkua.

Bontragerin uusi kierrätetystä muovista tehty Bat Cage -juomapulloteline on saatavilla Trekin Suomen jälleenmyyjäverkoston kautta.

1/2
2/2

Uusi alku
Bat Cage julkistettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1997, ja se on Bontragerin pitkäikäisimpiä tuotteita. Se on saavuttanut maaliviivan useammissa kilpailuissa, maailmancupeissa ja kevätklassikoissa kuin mikään muu yhtiön tuotteista. Nyt se toimii aivan yhtä helposti ja luotettavasti kuin ennenkin, mutta kierrätysmateriaalista tehtynä.

Maailmanlaajuinen ongelma
Merissämme on tälläkin hetkellä yli 86 miljoonaa tonnia muovia, ja määrä lisääntyy joka vuosi yli 8 miljoonalla tonnilla.

Nettovaikutus
Noin 10 % kaikesta meren muovista on kalaverkkoja. Tästä tekee vielä pahempaa se, että ne ovat 4x vaarallisempia merielämälle kuin mikään muu muovijäte.

Verkoista välineiksi
Bat Caget tehdään Bureon NetPlus-nailonpelleteistä. Bureo kerää pois heitettyjä kalastusverkkoja Chilessä ja kierrättää niistä raakanailonia. Siitä voidaan sitten tehdä lähes kaikkea aurinkolaseista skeittilautoihin.

Yksi tuote, suuri merkitys
Yhdessä vuodessa kierrätetystä nailonista tehdyt Bat Caget ovat hyödyntäneet yli 4 000 neliömetriä (yli 1 700 kiloa) vanhoja kalaverkkoja.

Muita ympäristötekoja
Trek on NextWaven perustajajäsen. NextWave on yrityskonsortio, jonka yhtiöt, Dell, General Motors, IKEA, HP Interface, Humanscale, Herman Miller, Bureo ja Trek, ovat sitoutuneet pitämään muovit poissa luonnosta ja merestä.

Bontrager Bat Cage Water Bottle Cage

A classic water bottle cage made from recycled ocean plastics. By giving new use to fishing nets collected in coastal communities of Chile, Bat Cage is helping keep plastic waste out of our oceans.
See Bat Cage

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.