Turvallisen ajon aakkoset Pyöräily on paljon hauskempaa kunnolla valmistautuneena

Turvallisen ajon aakkoset Pyöräily on paljon hauskempaa kunnolla valmistautuneena

Turvalliseen pyöräilyyn liittyvät asiat voivat vaikuttaa yleistiedolta, mutta on hyvä suorittaa kertauskurssi aina silloin tällöin. Suosittelemme liikennesääntöihin perehtymistä. Muista aina ajaa liikennevirran suuntaisesti, noudattaa kaikkia liikennevaloja ja -merkkejä, väistää jalankulkijoita ja käyttää käsimerkkejä. On myös hyvä idea tutustua ajoreittiin etukäteen, erityisesti jos et ole käyttänyt sitä koskaan aiemmin. Muista aina, aina käyttää pyöräillessäsi kypärää ja ajovaloja.

Valitse pyöräystävällinen reitti

Olemme ehdollistuneet uskomaan nykypäivän autokeskeisessä maailmassa, että kuulumme moottoriteille ja suurille ajoväylille. Paikasta toiseen pääsemiseen on kuitenkin useampia tapoja, ja pyöräillen voit päästä reiteille, jotka ovat paljon tavallista tehokkaampia ja kauniimpia. Google Mapsin kaltaisen digitaalisen reitinsuunnitteluohjelman avulla voit asettaa päiväsi pysähdykset pyöräilyreittitoiminnon avulla ja saada automaattisesti pyöräilyyn parhaiten sopivan reitin.

Monissa paikoissa pyörällä ajo pyöräteillä ja vähäliikenteisillä teillä on nopein vaihtoehto autoilulle. Sinun ei tarvitse haaskata päivääsi istumalla liikenteessä tai kamppailemalla pysäköintipaikoista. Vaihtoehtoja on runsaasti, ja jotkin ovat sinulle parempia kuin toiset asuinpaikastasi riippuen. Tutustu Google Mapsiin, Trailforksiin ja bikemapiin ja löydä paras reitti läheltäsi.

Suunnittele pyöräilyreittisi

Daytime Running Lights
Käytä valoja joka ajokerralla

Aina kun pyöräilet – valoisan tai pimeän aikaan – sinun kannattaa käyttää pyörän edessä ja takana päiväajovaloja. Tutkimusten mukaan niiden käyttö on paras yksittäinen keino, jonka avulla autoilijat ja muut tienkäyttäjät voivat havaita sinut paremmin. Tämä on tärkeää jokaisella ajokerralla mutta erityisen tärkeää ajaessasi ruuhka-aikaan, jolloin jaat tiet todennäköisimmin autoilijoiden kanssa, jotka joutuvat seuraamaan liikenteessä monia asioita.

Bontragerin päiväajovalojen vilkku, kohdistettu optiikka ja kantama voivat auttaa sinua erottumaan jopa kahden kilometrin päähän, myös päivän valoisana aikana.

Tutustu Bontragerin päiväajovaloihin

Sinulla on vain yhdet aivot – käytä kypärää joka ajokerralla

Puhutaanpa aivoistasi. Pääkallosi sisällä oleva pehmeä ja tahmainen aines koostuu miljardeista hermosoluista, jotka kommunikoivat keskenään tehdäkseen sinusta sen henkilön ja pyöräilijän, joka olet. Puhe. Liike. Ajatukset. Muisti. Tunteet. Aistit. Voit kiittää kehosi monimutkaista elintä muun muassa näistä asioista. Aivosi antavat sinulle kaiken mitä koet. Aivot tekevät sinusta sinut – ja sen vuoksi on äärettömän tärkeää, että suojaat niitä kunnolla.

WaveCel on vallankumouksellinen Bontragerin oma kypäräteknologia, joka on suunniteltu vaimentamaan tietynlaisissa kypärään kohdistuvissa iskuissa syntyvää lineaarista energiaa ja pyörimisenergiaa. WaveCel suojaa päätä ja sitoo iskun muodostamaa energiaa materiaalirakenteessa tapahtuvan kolmivaiheisen muutoksen avulla. Tämä kolmivaiheinen muutos materiaalissa – taipuminen, rutistuminen ja liukuminen – tekee WaveCelistä erityisen.

Tutustu WaveCel-kypäriin

Join the #GoByBike movement

Join thousands of fellow riders in simple, meaningful climate action. Choose your bike for one or more trips each week and tag a photo of your ride with #GoByBike for the health of our people and planet.
See #GoByBike in action

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.