Trainerikausi alkaa – vinkkejä sisäpyöräilyyn Talvi on tulossa ja osa treeneistä on houkuttelevaa siirtää sisätiloihin...

Trainerikausi alkaa – vinkkejä sisäpyöräilyyn Talvi on tulossa ja osa treeneistä on houkuttelevaa siirtää sisätiloihin...

Sisäpyöräily on loistava tapa jatkaa ajamista, kun ulkona on mahdoton keli. Alla neuvot kuinka voit ajaa pyörälläsi harjoitusvastuksen kanssa ja jaamme parhaat vinkkimme antoisaan sisäpyöräilyyn.

Pyörän kiinnittäminen kolmeen yleisimpään harjoitusvastustyyppiin

Perinteiset kiekkoa käyttävät harjoitusvastukset

Näissä malleissa polkupyörän takakiekon akseli kiinnitetään harjoitusvastukseen. Ratkaisu tarjoaa helpon tavan sisäpyöräilyyn ilman sen kummempia säätötoimia. Jos pyörässäsi on levyjarrut, sinun kannattaa hankkia takakiekkoon läpiakseli, jotta kiinnittäminen harjoitusvastukseen onnistuu helposti. Jos pyörässäsi on vannejarrut, tarvitset pyörän kiinnittämiseen todennäköisesti harjoitusvastukseen sopivan pikalinkun.

Suoravetoiset harjoitusvastukset

Polkupyörä kiinnitetään suoravetoiseen harjoitusvastukseen irrottamalla takakiekko kokonaan ja asettamalla polkupyörä suoraan harjoitusvastuksen sisäänrakennettuun rataspakkaan. Suoraan kytkettävät harjoitusvastukset ovat yleensä hiljaisempia ja ajotuntumaltaan realistisempia kuin kiekkoa käyttävät harjoitusvastukset.

Tekniikkarullat

Tekniikkarullat muodostuvat kolmesta alustaan kiinnitetystä telasta (rullasta). Niiden käyttö vaatii hyvin vähän järjestelyä. Tekniikkarullilla ajamista varten polkupyörälle ei tarvitse tehdä mitään, ja ne ovat ihanteellinen harjoitusväline, jos tavoitteena on työstää pyörän käsittelytaitoja talven aikana. Huomautus: Tekniikkarullien käyttö vaatii hyvää tasapainoa. Jos et ole käyttänyt niitä aiemmin, aseta tekniikkarullat seinän lähelle tai oviaukkoon, jotta saat tarvittaessa tukea.

Haluatko ajaa ystävien kanssa? Hanki älykäs harjoitusvastus!

Älykkäät harjoitusvastukset mahdollistavat ajotietokoneen yhdistämisen tehontuoton mittaamiseksi, säätävät vastusta automaattisesti oikean pyörälenkin imitoimiseksi ja antavat ajotietoja suorituksen seuraamista varten. Ne voi myös yhdistää langattomasti harjoittelussa käyttämääsi suosikkisovellukseen, kuten Zwiftiin! Älykkään harjoitusvastuksen käyttöönotto vaatii hieman enemmän aikaa muihin harjoitusvastuksiin verrattuna, mutta se on vaivan arvoista, jos etsit ratkaisua, jolla paikallaan pysyvän kilometrien taittamisen saa muutettua hauskaksi ja kiinnostavaksi harjoitteluksi sekä ajaa jopa ystävien kanssa verkossa. Älykkäitä harjoitusvastuksia on saatavilla sekä perinteisinä kiekkoa käyttävinä että suoravetoisina malleina.

Kolme vinkkiä harjoitusvastuksen hyvään käyttöönottoon

Tee pohjatyö

Sisäpyöräily voi olla erittäin hikistä puuhaa, joten polkupyörän alle kannattaa asettaa suojapeite tai vanha matto hien keräämistä ja ajamisesta syntyvien äänten vaimentamista varten. Jos ajat sisällä paljon, voi olla hyödyllistä lisätä pyörään hikisuoja ja ottaa käyttöön myös tuuletin. Lisäksi jos suojapeite tai matto ei pidä etukiekkoa riittävän vakaana, voit koettaa korokkeen käyttöä. Se auttaa kiekkoa pysymään paikallaan, kun kiristät tahtia spurtti- tai nousuvauhtiin.

Aja virtalähteen lähellä

Suosittelemme harjoitusvastuksen asettamista pistorasian lähelle. Tämä on luonnollisestikin erityisen tärkeää, jos sinulla on älykäs harjoitusvastus, sillä ne on kytkettävä sähköverkkoon toimimista varten.  Vaikka sinulla ei olisikaan älykästä harjoitusvastusta, lähellä oleva pistorasia mahdollistaa myös esimerkiksi television katsomisen tai puhelimen lataamisen.

Huolehdi ravinnonsaannista

Koska hikoilet todennäköisesti enemmän pyöräillessäsi sisällä kuin tavallisen ulkona tekemäsi pyörälenkin aikana, on tärkeää että sinulla on juomista ja syömistä lähelläsi. Asettamalla eväitä ja juomista pöydälle viereesi varmistat, että pystyt ajamaan tehokkaasti. Jos ajat harjoitusvastuksella useita tunteja kerrallaan, voit harkita jopa erillisen treenipöydän hankkimista.

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.