Vauhti ei hidastu koskaan Davis Phinney löytää vapauden Domane+ LT:nsä satulassa

Vauhti ei hidastu koskaan Davis Phinney löytää vapauden Domane+ LT:nsä satulassa

Davis Phinney on yksi Yhdysvaltain pyöräilyn kulta-ajan innostavimmista maantiekilpa-ajajista. Tämä periamerikkalainen uranuurtaja oli ikonisen 7-Eleven-ammattilaispyöräilytallin siekailematon tähtisprintteri 80-luvulla ja 90-luvun alussa sekä yli 300 voitollaan Yhdysvaltain historian eniten voittoja saavuttanut pyöräilijä. Euroopassa hänet nähtiin myös ajavan kahteen etappivoittoon Ranskan ympäriajoissa. Hänen tunnusomainen voitonmerkkinsä oli tänäkin päivänä usein nähty molempien käsien nostaminen tangolta ilmaan sormet ojennettuina.

Davis ei myöskään ole perheensä ainoa kaksipyöräisen elämäntavan ihannoija. Hänen vaimonsa on legendaarinen Connie Carpenter-Phinney, menestynyt kilpapyöräilijä ja naisten pyöräilyn ensimmäinen olympiakultamitalisti. Heidän poikansa Taylor on hiljattain ammattilaisuransa lopettanut maantiekilpa-ajaja sekä kaksinkertainen maailmanmestari, ja heidän tyttärensä Kelsey – merkittävä maastohiihtäjä – hyppää myös mielellään pyörän satulaan.

Ammattilaisuransa lopettamisen jälkeen Davis vaihtoi pyöräilyn pääjoukossa perheensä kanssa ajamiseen. Hän nostaa yhä kätensä säännöllisesti ilmaan Davis Phinney -säätiön kasvoina. Hänen nimeään kantava järjestö antaa tietoa ja tukea Parkinsonin taudin kanssa eläville yksilöille ja perheille.

Pitäessään esitelmiä Davis pyytää kaikkia osallistujia nostamaan kätensä ilmaan ja tunnustamaan, että taistelussa Parkinsonin tautia vastaan jokainen voitto on juhlinnan arvoinen. Davisilla itsellään diagnosoitiin Parkinsonin tauti vuonna 1999 hänen ollessaan vasta 40-vuotias. Se oli kova isku. Kaikki lihakset, jotka olivat tuoneet hänelle aiemmin menestystä, olivat nyt sodassa toisiaan vastaan.

Davis perheineen joutui tekemään suuria muutoksia elämäänsä. Heidän oli päästävä takaisin tasapainoon ja keksittävä itsensä uudelleen. ”Opimme mitä menetys tarkoittaa”, Davis kertoo. ”Opimme kuitenkin myös juhlistamaan saavutuksia. Elämä jatkuu. Ja jos sen haluaa nähdä, siinä on paljon kauneutta.”

Vuonna 2008 Davis meni aivojen syviä osia stimuloivaan toimenpiteeseen, jonka avulla hänen oireitaan on saatu pidettyä hallinnassa ja hän on pystynyt jatkamaan pyöräilyä. Nykyään Davis valitsee ajokikseen Domane+ LT:n, jonka sähköavustus auttaa häntä polkemaan (ja pysymään perheensä supertähtitason vauhdissa).

”Pyöräily on antanut minulle vapautta koko elämäni ajan”, Davis sanoo. ”Nyt kun elän Parkinsonin taudin kanssa, sähköpyörällä ajaminen palauttaa tuon täydellisen vapauden tunteen.”

Davisin ja Connien voi löytää pyöräilemästä hiekkateillä lähellä Lefthand Canyonia Coloradon Boulderissa, missä he nauttivat näköaloista ja viettävät yhdessä aikaa. Se on reitti, jota he ovat ajaneet kerta toisensa jälkeen, ja se vain paranee jatkuvasti.

 

 

 

Asiaa sähköpyöristä

Sähköpyörien ostajan oppaamme kertoo faktaa sähköpyöristä ja auttaa sinua valitsemaan sopivan ajopelin itsellesi.
Tutustu oppaaseen

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.