Parempi pakkaus, parempi planeetalle Teemme työtä pyörälaatikoiden ja pakkausmateriaalin kierrätettävyyden parantamiseksi

Parempi pakkaus, parempi planeetalle Teemme työtä pyörälaatikoiden ja pakkausmateriaalin kierrätettävyyden parantamiseksi

Enemmän kartonkia ja vähemmän muovia

Pyörien pakkaaminen on moniosainen prosessi. Pyörien lähettäminen pitkien matkojen päähän niin, että ne säilyvät myyntivalmiina ja ehjänä, vaatii tarkkaa suunnittelua ja ikävä kyllä myös paljon pakkausmateriaalia.

Mitä vähemmän pyörä liikkuu pakkauksessaan, sitä paremmassa kunnossa se saapuu myymälään. Pyörän pitäminen paikallaan on vaatinut perinteisesti monenlaisia pieniä muoviosia: nippusiteitä, kuplamuovia, rataspakan suojia ja erinäistä muuta kaatopaikalle päätyvää tavaraa. Kun tämä kerrotaan vuosittain lähetettävien polkupyörien määrällä, pienistä osista muodostuu valtava määrä muovijätettä.

Pyrimme muuttamaan ympäristövaikutustamme monilla erilaisilla ekologisilla aloitteilla. Näihin lukeutuu sisäinen siirtyminen uusiutuvan energian suosimiseen ja jatkuva yhteistyö puhtaan teknologian kierrätysyritysten kanssa, jotka valmistavat muovijätteestä Bontragerin tuotteita.

Olemme pyrkineet jo vuosia vähentämään kierrättämättömien pakkausmateriaalien käyttöämme. Koemme nyt voivamme kertoa edistyksestämme. Vaikka emme ole vielä tavoitteessamme, olemme lähempänä kuin koskaan ennen – ja meillä on suunnitelma, jolla voimme saavuttaa lopullisen päämäärämme.

Tämän vuoden toukokuussa aloitimme suosituimman pyörämallimme lähettämisen jälleenmyyjille täysin uudistetussa pakkauksessa, joka vähensi kierrätykseen kelpaamattomien pakkausosien määrän 22:sta 12:een.

Emballage Marlin

Tähänastinen Trek Marlin -pakkaus

Emballage du Marlin

Tähänastinen Trek Marlin -pakkausmateriaali

Emballage du Marlin avec moins de plastique

Vähemmän muovia Trek Marlin -pakkauksessa

Emballage avec plus de carton et moins de plastique

Enemmän kartonkia ja vähemmän muovia

Nämä muutokset auttavat vähentämään muovijätteen määrää yli 22 000 kg vuodessa. Vuoteen 2021 mennessä pyöriemme pakkaukset ovat täysin muovittomia kahta pientä osaa lukuun ottamatta.

Vaikka kymmenen muoviosan poistaminen vaikuttaakin pieneltä teolta, sillä on suuri vaikutus. Vuoden 2020 toukokuusta joulukuuhun kestävällä tuotantokaudella se auttaa poistamaan yli 22 000 kg muovijätettä.

Vaikka kyseessä onkin hyvä uutinen, emme ole suinkaan saavuttaneet päämäärää. Tavoitteenamme on vähentää 12 muoviosaa vain kahteen vuoden loppuun mennessä. Pysy kuulolla.

A cardboard Trek bike box in front of a stack of chopped wood.

Parempi pakkaus, parempi planeetalle

Paremmin kierrätettävästä pakkauksesta ei ole hyötyä mikäli sitä ei kierrätetä! Keromme oikeanlaisista askeleista pyöräpakkausten kierrätykseen.
Lue lisää

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.