Mikä on Puss Camp? Energiaa, positiivisuutta, itsensä ylittämistä, hauskanpitoa!

Mikä on Puss Camp? Energiaa, positiivisuutta, itsensä ylittämistä, hauskanpitoa!

Kuva: Antti Peltola

Kun yhdistää urheilun, itsensä voittamisen, naisenergian ja hervottomien läppien lisäksi häikäilemättömän siistejä yllätyksiä tulokseksi muodostuu Puss Campin vuoden päätapahtuma – täysi-ikäisille naisille luotu enduro-, xc-, e-bike ja dh-pyöräilyleiri. Kolmena päivänä elokuussa vuosittain Sappee Bike Parkissa järjestettävä leiri kerää maastopyöräilyn eri alalajeista kiinnostuneita tai jo niitä harrastavia naisia energiseen aktiiviviikonloppuun.

Leirillä löytyy moneksi päiväksi oman tasoista, iloista ja kannustavaa ajoporukkaa, kun kaikki leirille tulijat jaetaan alalajin ja taitotason mukaisiin ryhmiin. Jokaisella ryhmällä on omat opettajat, jotka on valittu persoonan, pedagogisen taidon ja muiden hyvien ominaisuuksien perusteella hommaansa. Suurin osa opettajista on miehiä, jotta naiset saavat ajaa!

Instructions PC

Kuva: Antti Peltola

Elise Kulmala:
”Tärkeää Puss Campilla on ehdottomasti yhteisöllisyyden tunne ja jokaista osallistujaa vahvistavan ilmapiirin luominen.”

1/2
Cheers PC

Kuva: Antti Peltola

2/2
Divide in groups PC

Kuva: Antti Peltola

Miten tällainen mahtava tapahtuma syntyi?

On Elise Kulmala ja on Salla Oksanen, molemmat aktiivisia maastopyöräilijöitä. Alamäki molemmilla päälajina vuosien ajan. Ja ihmettelyä miksi ei ole enemmän naisia mukana harrastuksessa… Ja miksei kukaan järjestä jotain kurssia vain naisille… Ja mitäs jos itse järjestäisi jonkun naisten leirin, opettajia, majoittuminen paikan päällä, ohjelmaa, yhteistyökumppaneita… naisia voisi ehkä tulla pieni porukka.

Ensimmäisenä vuonna 40 paikkaa myytiin loppuun hetkessä, seuraavana vuonna 70 paikkaa hävisi silmänräpäyksessä. Nyt kuusi vuotta myöhemmin naisia saapuu vuosittain paikalle yli 140 ja tapahtuman ulkopuolelle jää silti haluavia. Monet tulevat joka vuosi uudestaan, ja aina tulee uusia harrastajia ottamaan ensipolkaisujaan maastopoluilla tai tutustumaan hissipyöräilyyn.

1/2
Look where you are headed PC

Kuva: Tiia Nyholm

2/2
Airing PC

Kuva: Antti Peltola

Nykyään Puss Camp tarjoaa päätapahtuman lisäksi erilaisia valmennuksia ja tapahtumia pyöräilyn parissa: esimerkiksi ryhmävalmennusta bike parkissa, tutustumista hissiavusteiseen pyöräilyyn, ajo-opetusta maastopyöräilyssä.

Elise Kulmala:
”Kaikessa valmennuksessa koen tärkeänä tuoda esille, että tämä laji todellakin sopii kaikille. Kun lähdetään turvallisesti ohjattuna perusteista liikkeelle, laji sopii kaiken ikäisille – mummosta lapsenlapsiin!”

1/2
Crew meeting PC

Kuva: Tiia Nyholm

2/2
Announcements PC

Kuva: Antti Peltola

Trek on Suomessa ollut Puss Campin päätapahtuman yhteistyökumppanina jo useamman vuoden ja on aivan mielettömän hienoa nähdä, että maastopyöräilyn pariin tulee lisää naisia joka vuosi. Puss Camp on myös pohjoismaiden tasolla aivan ainutlaatuinen tapahtuma kokonsa ja hyvän tunnelmansa vuoksi.

Winner PC

Kuva: Antti Peltola

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.