Porukkalenkit maantiellä Vinkkejä pyöräilyporukoiden löytämiseen, ajoturvallisuuteen ja etikettiin.

Porukkalenkit maantiellä Vinkkejä pyöräilyporukoiden löytämiseen, ajoturvallisuuteen ja etikettiin.

Porukkalenkit ovat hieno tapa tutustua uusiin harrastuskavereihin ja tutustua uusiin reitteihin etenkin, jos olet aloitteleva pyöräilijä. Kaikki porukat eivät kuitenkaan ole samanlaisia, joten kannattaa valita omaan taitotasoosi sopiva ryhmä. Löydät tästä kirjoituksesta vinkkejä pyöräilyporukan löytämiseen ja ryhmässä pyöräilyyn tien päällä.

Löydä uusia reittejä

Paikallinen pyöräkauppa on loistava paikka saada vinkkejä pyöilyporukoiden löytämiseksi. Käy tutustumassa heidän sosiaalisen median kanaviin, verkkosivuihin tai käy paikan päällä kysymässä. Pyöräilyporukat syntyvät usein taitotason perusteella, joten jos olet vasta-alkaja, etsi ryhmä, jossa ketään ei jätetä jälkeen. Tämä tarkoittaa, että ryhmä pyöräilee hitaimman tahdin mukaan ja auttaa ongelmatilanteissa!

Hio pyöränhallintaasi

Ennen kuin lähdet porukkalenkille, varmista, että osaat pitää pyöräsi hallinnassa. Jos et osaa pyöräillä suoraan ja joudut korjaamaan usein suuntaasi, sinun kannattaa harjoitella vielä ennen ryhmään liittymistä – porukkalenkillä pyöräillään lähellä muita.

Kommunikointi lenkillä!

Muiden pyöräilijöiden kanssa kommunikointi on erittäin tärkeää, kun pyöräilet ryhmässä. Jos esimerkiksi tiessä on töyssy tai reikä, siitä ilmoitetaan takana tuleville. Kysy, jos tarvitset lisää tilaa. Jos pyöräilet letkan perällä, ilmoita takaa tulevista ajoneuvoista. Muiden pyöräilijöiden kanssa keskusteleminen on paras tapa välttää ennakoimattomia vaaratilanteita matkan aikana. Kannattaa myös opetella porukkalenkkien käsimerkit, aina kun ei kuuluvuus ole hyvä ja ääni voi hukkua ympäristön ääniin. Niitä voi vaikka kysellä kokeneemmilta ennen lenkin alkua.

Kiinnitä huomiota ympäristöösi

Kun pyöräilet ryhmässä, ainakin yksi renkaistasi on todennäköisesti hyvin lähellä toisen rengasta. Muista kiinnittää myös huomiota ympäristöösi, äläkä vain tuijota edessäsi olevaa henkilöä tai rengasta. Tällöin näet vaarat tarpeeksi ajoissa, jotta voit reagoida ja varoittaa muita sen sijaan, että havahdut vasta edessä olijan painaessa jarrua. Ympäristön tarkkaileminen pyöräilemisen aikana on tärkeää, jotta vältyt onnettomuuksilta.

Vetovastuu vuorollaan

Ensimmäisenä ajavan pyöräilijän tehtävä on aina raskain, sillä hän halkoo tuulta myös muulle porukalle. Vetovastuuta vuorotellaan, jolloin kukaan ei väsy ennen aikojaan. Kun oma vetovuorosi on ohi, varo takaa tulevia autoja siirtyessäsi jonon hännille. Kun tilaa liikenteessä on, siirry vasemmalle ja anna ryhmän ohittaa sinut. Kun ryhmä on pyöräillyt ohitsesi, ota paikkasi jonon viimeisenä pyöräilijänä.

 

Erittäin perusteellinen artikkeli turvallisesta ryhmäpyöräilystä löytyy täältä.

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.