Trek nimettiin sadan vaikuttavimman yhtiön TIME100-listalle Trek Bicycle pääsi kunnianarvoisaan joukkoon kestävän kehityksen toimiensa ansiosta.

Trek nimettiin sadan vaikuttavimman yhtiön TIME100-listalle Trek Bicycle pääsi kunnianarvoisaan joukkoon kestävän kehityksen toimiensa ansiosta.

TIME-lehti sisällytti Trekin vuosittaiselle vaikuttavimpien yritysten TIME100 Most Influential Companies -listalleen kunnianosoituksena Trekin vuonna 2021 tekemästä työstä, jossa yritys käytti polkupyöriä hyvien asioiden edistämiseen. TIME-lehden sadan vaikuttavimman yrityksen lista, joka toimii jatkeena sadan vaikuttavimman ihmisen listalle, nostaa esille 100 yritystä, jotka saavat aikaan merkittäviä vaikutuksia ympäri maailmaa.

Vuonna 2021, Trekistä tuli ensimmäinen pyöräalan yritys, joka kävi läpi täydellisen päästöauditoinnin ja jakoi auditoinnin tulokset Kestävän kehityksen raportissaan. Raportti on pyöräalalla ensimmäinen laatuaan ja se herätti keskustelua siitä, kuinka pyöräalan yritykset voivat tehdä hyvää liiketoimintansa kautta. Raportin kymmenen avainkohtaa ovat  lentorahdin käytön vähentämisen, konsolidoidut toimitukset jälleenmyyjille, uusiutuvan energian käytön lisääminen, liikematkustuksen vähentäminen, vaihtoehtoisten valmistusmateriaalien käytön lisääminen, kaatopaikkajätteettömien tuotantolaitosten perustaminen, muovijätteen poistaminen, yhteiskäyttöpyörien lisääminen, pyöräilyn osuuden kasvattaminen liikennemuotona sekä uusien pyöräilyreittien ja -polkujen perustaminen ja ylläpito.

Tämän lisäksi Trek on julkistanut The Trek Foundation-säätiön, jonka tehtävänä on suojella maastoa ja kehittää yleiseen käyttöön tarkoitettuja polkuverkostoja. Trek myös laajensi  BCycle -yhteiskäyttöpyörien ohjelmaansa kattaamaan useamman kaupungin Yhdysvalloissa. BCycle tarjoaa yhä useammalle mahdollisuuden käyttää polkupyörää liikkumiseensa.

Vuonna 2022, yritys julkaisi toisen version kestävän kehityksen raportistaan. Raportissa kuvataan Trekin matkaa kohti pitkän tähtäimen tavoitteitaan sekä uusia toimenpiteitä, joita Trek on ottanut käyttöön pyrkimyksessään pienentää ympäristövaikutustaan. Myös The Trek Foundation -säätiö laajenee parantaakseen maa-alueiden suojelun kattavuutta ja rakentaakseen lisää yleisessä käytössä olevia polkuja.

Listan koontia varten TIME-lehti vastaanotti nimityksiä kaikilta liiketoiminnan osa-alueilta – terveydenhuollosta viihteeseen ja  liikenteestä teknologiaan – toimittajilta, kirjeenvaihtajilta ja liiketoiminnan asiantuntijoilta ympäri maailman. Tämän jälkeen TIME-lehden toimittajat arvioivat kaikkia ehdokkaita avaintekijöiden perusteella, jotka olivat ajankohtaisuus, vaikutus, innovaatio, johtajuus ja menestys. Voit tutustua koko listaan tästä.

Tietoa kirjoittajasta: Trek

Missiomme: Valmistamme vain tuotteita, joita rakastamme, tarjoamme uskomatonta vieraanvaraisuutta asiakkaillemme ja muutamme maailmaa saamalla enemmän ihmisiä pyöräilemään.