Trek Supercaliber 9.8 is Mountainbike van het Jaar 2020 Trek Supercaliber 9.8 door vakjury uitgeroepen tot Mountainbike van het Jaar 2020

Trek Supercaliber 9.8 is Mountainbike van het Jaar 2020 Trek Supercaliber 9.8 door vakjury uitgeroepen tot Mountainbike van het Jaar 2020

Jaarbeurs Utrecht – De organisatie van de FIETS van het jaar verkiezing heeft de Trek Supercaliber 9.8 uitgeroepen tot Mountainbike van het Jaar 2020. De verkiezing ‘Fiets van het Jaar’ wordt georganiseerd door de RAI Vereniging en geldt als de meest prestigieuze prijs in de fietsindustrie. Uit de vijf inzendingen heeft de onafhankelijke vakjury gekozen voor de Trek Supercaliber 9.8 die afgelopen zomer is geïntroduceerd.

Supercaliber 9.8

In 2018 won Trek met de Top Fuel 9.8 de titel Mountainbike van het Jaar nu is het de Supercaliber 9.8 die er met de prestigieuze titel vandoor gaat. De Supercaliber 9.8 mag zich het hele jaar Mountainbike van het Jaar 2020 noemen. Dankzij de baanbrekende IsoStrut-vering die in samenwerking met Fox is ontwikkeld is de Supercaliber op singletracks iedere andere mountainbike te snel af. Super licht tijdens het klimmen, super soepel op ruw terrein en super snel op elke trail. De Supercaliber heeft de efficiëntie van een hardtail en de controle van volledige vering wat de snelheid ten goede komt.

De Trek Supercaliber 9.8 is de Mountainbike van het Jaar 2020

De vakjury van de RAI over de Supercaliber:

Een volbloed crosscountry-racebike. Wat maakt deze MTB speciaal? De exclusieve IsoStrut geïntegreerde demper. Eigenlijk een lichte hardtail met het comfort van een fully. Samen met de lichtgewicht Fox Performance 32 Step-Cast voorvork zorgt dit voor een zeer efficiënte MTB. Met recht de winnaar van 2020.”

Vakjury

De fietsen worden door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets, ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op: constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen, prijs/kwaliteitverhouding en de x-factor van de fiets. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen waaronder een fietsonderzoeker, redactie Fiets, Fietsactief, ANWB Media, Tweewieler, NieuwsFiets.nu, Bike Europe en Bike MOTION. De jury voor de sportieve merken is aangevuld met bezoekers van Bike MOTION en lezers van Fiets.

Verkiezingen

RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 33e keer, de E-bike van het Jaar voor de 10e keer en Speed E-bike voor de 6e keer. De verkiezing van de Racefiets en MTB van het Jaar is voor de 4e maal georganiseerd.

Jolanda Neff op de Trek Supercaliber

Supercaliber 9.8

Uitgeroepen tot Mountainbike van het Jaar 2020! “Een volbloed crosscountry-racebike. Met recht de winnaar van 2020.”
Bekijk de Supercaliber 9.8

About the Author: Trek Benelux

Onze missie: We maken alleen producten waar we zelf gek op zijn, we geven onze klanten uitstekende service en dienstverlening en veranderen de wereld door meer mensen op de fiets te krijgen.