De effecten van #GoByBike in 2020 Vorig jaar lanceerden we een beweging om de gezondheid van onze planeet en zijn bewoners te verbeteren - en JIJ hebt het verschil gemaakt!

De effecten van #GoByBike in 2020 Vorig jaar lanceerden we een beweging om de gezondheid van onze planeet en zijn bewoners te verbeteren - en JIJ hebt het verschil gemaakt!

Vorig jaar juni lanceerde Trek een collectieve actie die mensen over de hele wereld opriep om te gaan fietsen in plaats van de auto of trein te kiezen. De vraag was eenvoudig: neem minimaal één keer per week de fiets in plaats van de auto, maak een foto en plaats die met de hashtag #GoByBike, en nodig anderen uit om hetzelfde te doen.

Wij zijn eindeloos geïnspireerd geraakt door jullie verhalen. Sommige van jullie hebben lang vergeten fietsen afgestoft en zijn weer begonnen met rijden. Anderen gingen boodschappen doen op de fiets of reden met hun kinderen door de buurt. Velen van jullie, zelfs doorgewinterde rijders, zagen de eenvoud en het plezier van het fietsen vanuit een nieuw perspectief.

In het eerste jaar heeft de #GoByBike-campagne tienduizenden mensen geïnspireerd om iets goeds te doen voor onze planeet.

Nu #GoByBike zijn tweede jaar ingaat, willen we graag een paar belangrijke resultaten van de campagne met je delen en laten zien wat we in de toekomst gaan doen.

In 2020 zijn we gaan samenwerken met de afdeling volksgezondheid van de universiteit van Wisconsin en hebben deelgenomen aan een onderzoek naar de invloed van fietsen op onze gezondheid, de maatschappij en het milieu. De resultaten zijn medio 2021 beschikbaar, maar we kunnen al wel verklappen dat fietsen absoluut goed is voor de planeet.

De eerste resultaten van het onderzoek tonen aan dat als 10% van de bevolking van de Verenigde Staten eenmaal per week de auto omwisselt voor de fiets, we wereldwijd miljarden dollars besparen op het gebied van luchtkwaliteit en het voorkomen van CO2-uitstoot die zorgt voor opwarming van de aarde.

Sinds mei 2020 hebben minimaal 68.000 mensen gekozen voor #GoByBike en zij hebben anderen geïnspireerd met een bericht op social media, voorzien van de hashtag #GoByBike. En nog interessanter: de deelname aan de beweging blijft over de hele wereld continu stijgen met 2000 tot 3000 nieuwe fietsers per week.

In een jaar vol onzekerheden waarin meer mensen dan ooit tevoren kozen om te gaan fietsen voor vrijheid en plezier, is duidelijk dat de collectieve actie van #GoByBike echt een verschil heeft gemaakt. En dit is nog maar het begin.

Laten we er samen voor zorgen dat het tweede jaar van #GoByBike nog beter wordt dan het eerste.

Sluit je aan bij de #GoByBike-beweging

1. Neem minstens één keer per week de fiets in plaats van de auto.
2. Maak anderen enthousiast door een foto van je fietsrit te delen met de hashtag #GoByBike.
3. Nodig anderen uit om te gaan fietsen en actie te ondernemen door ze in jouw foto te taggen.

Doe mee met #GoByBike

Doe net als duizenden anderen op een eenvoudige manier iets voor het milieu. Laat minimaal 1x per week de auto staan en pak de fiets. Deel je foto met #GoByBike en nodig twee anderen uit om hetzelfde te doen.
#GOBYBIKE IN ACTIE

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.

Tags: