De snelste versie van jezelf De fonkelnieuwe Aeolus RSL-wielen

De snelste versie van jezelf De fonkelnieuwe Aeolus RSL-wielen

De fonkelnieuwe Bontrager Aeolus RSL-wielen zijn een nieuwe maatstaf voor snelheid en stabiliteit. Ze zijn met afstand de snelste wielen die Bontrager ooit heeft gemaakt. Door een combinatie van creativiteit, geavanceerde ontwikkelingstechnologie en doorzettingsvermogen werd het mogelijk om wielen te bouwen die ultieme snelheid aan elke rijder bieden.

De Bontrager-technici nemen je graag mee in het ontwikkelingsproces zodat je kunt zien wat de fonkelnieuwe 3D CFD-optimalisatie inhoudt en hoe ze antwoord krijgen op de vraag die elke snelheidsinnovatie oproept: hoe ziet meer snelheid eruit?

Een nieuwe dimensie in snelheid

De nieuwe Aeolus RSL-wielen zijn het resultaat van een compleet nieuw ontwerpproces. In het verleden werd het optimalisatieproces bij Bontrager tweedimensionaal uitgevoerd. Bij de Aeolus RSL heeft Bontrager driedimensionale stromingsmodellen toegepast waardoor de technici veel nauwkeuriger rekening konden houden met elke gram luchtweerstand, in elke richting, in elk vlak en op alle aspecten van de wiel/bandcombinatie.

Anders gezegd: met 3D kunnen we meer variabelen bekijken die invloed hebben op de factor snelheid waardoor we beter de praktijkomstandigheden kunnen nabootsen en wielen kunnen maken die aanzienlijk sneller zijn dan alle andere Aeolus-wielen in het verleden.

Breder is sneller

Bij de ontwikkeling van de Aeolus RSL waren we op zoek naar het snelste wiel/band-systeem. Dankzij onze nieuwe ontwerpbenadering konden we het proces nauwkeuriger dan ooit bestuderen – niet alleen vanuit aerodynamisch perspectief, maar ook met het oog op rolweerstand.

Interne testprocedures en verificatie door Wheel Energy toonde aan dat een velg met een binnenbreedte van 23 mm sneller rolt en minder rolweerstand heeft. Deze bredere velg geeft 700 x 25c-banden ook meer volume zodat ze soepeler afrollen en meer verticale vervorming absorberen en dat geeft een minder vermoeiend rijgedrag.

Sneller door de wind, sneller op de grond

Na luchtweerstand is rolweerstand de grootste factor die invloed heeft op de feitelijke snelheid. Bij de Aeolus RSL hebben we naast aerodynamica en rolweerstand ook de interactie tussen wiel en band geëvalueerd. De resultaten hebben geleid tot een vorm die het snelst is in de windtunnel, maar ook als compleet systeem de laagste rolweerstand genereerde in het Trek Performance Lab.

Sneller met minder watt

Een praktijkstudie met Mads Pedersen, wereldkampioen op de weg in 2019.

Trek-Segafredo-rijder Mads Pedersen kan 1500 watt vermogen leveren in een sprint en dan kunnen kleine besparingen een aanzienlijk effect hebben. De Aeolus RSL helpt hem 34 watt vermogen te besparen ten opzichte van de vorige generatie Aeolus-wielen met vergelijkbare hoogte.

Daarnaast geven de wielen deze besparing bij een hogere stabiliteit hetgeen zich vertaalt in meer vertrouwen op kritische momenten. Nee, we kunnen niet allemaal 1500 watt leveren. (als je dat wel kunt, laten we dan even praten over je toekomst als wielerprof…) Maar je hoeft geen wereldkampioen te zijn om voordeel te hebben van meer stabiliteit – en dat is het mooie van de Aeolus RSL.

Ze kunnen elke rit sneller maken, voor elke rijder!

Our fastest wheels ever

Bontrager's Aeolus RSL wheels set the new standard for speed and stability in a carbon wheel. Our fastest wheels ever are now available in depths for every rider and condition. Be the fastest you with Aeolus RSL.
Shop Aeolus RSL

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.