Insane Eddy neemt je mee op de wildste gravel ride ooit! Trek Checkpoint blikvanger in waanzinnige gravel video

Insane Eddy neemt je mee op de wildste gravel ride ooit! Trek Checkpoint blikvanger in waanzinnige gravel video

Insane Eddy neemt je mee op de wildste gravel ride ooit! Trek Checkpoint blikvanger in waanzinnige gravel video

Wat doe je als je je verslaapt voor de zaterdagse groepsrit? Keihard trappen, afsnijden en alles uit de kast om het peloton bij te halen natuurlijk.

In “Insane Eddy” neemt de Belgische trials kampioen Iciar van den Bergh je mee op de wildste gravel ride ooit. Zijn dollemansrit voert hem langs bekende Belgische hotspots, prachtige natuurlocaties, dwars door tuinen en fabrieken en over de grootste terril van het land. Maar is het genoeg om zijn clubgenoten bij te halen?

De 8,5-minuut durende video is de eerste Nederlands-Belgische bike film in zijn soort en combineert een ludiek verhaal met humor en unieke fietsstunts, waarvan er een aantal nooit eerder werden vertoond. Onder trucks door, over bomen heen, en zwieren aan touwen en kabels. Voor Insane Eddy is niets te gek!

Eddy's klaar voor hun rit (credit: An Gaiser)

Eddy's klaar voor hun wekelijkse rit (Fotocredit: An Gaiser)

“De zipline is het gekste wat ik ooit op een fiets heb gedaan”, zegt Iciar van den Bergh. “We wisten niet zeker of het zou werken, maar na vele pogingen slaagde ik er uiteindelijk in om succesvol beneden te komen. Vervolgens moest ik het nog 30 keer doen om alle verschillende hoeken te filmen. Om de fiets niet direct de grond te laten raken tijdens de take-off moest ik me ontzettend hard optrekken. Ik heb nog nooit zulke zere buikspieren gehad.”

Checkpoint

Je twijfelt over het type fiets dat je moet kiezen? Spring dan eens op een Checkpoint. En vergeet daarbij niet: asfalt is slechts één van de mogelijkheden. Het echte avontuur begint waar de verharde weg ophoudt.
BEKIJK DE CHECKPOINT

About the Author: Trek Benelux

Onze missie: We maken alleen producten waar we zelf gek op zijn, we geven onze klanten uitstekende service en dienstverlening en veranderen de wereld door meer mensen op de fiets te krijgen.

Tags: