De ultieme droomfiets bouwen Robbie McEwen's Project One Ultimate Madone is een lust voor het oog

De ultieme droomfiets bouwen Robbie McEwen's Project One Ultimate Madone is een lust voor het oog

Zeg je in Australie de naam Robbie McEwen, dan zeg je wielrennen. Logisch natuurlijk, want na twaalf keer de Tour de France, twee Olympische Spelen en drie titels als Australisch wielrenner van het jaar heeft Robbie wel bewezen dat hij een renner is om rekening mee te houden.

Robbies lange en gelauwerde carrière kwam in 2002 internationaal van de grond toen hij als eerste Australiër het puntenklassement in de Tour de France won. Hij hield zijn goede vorm vast en bracht de groene trui maar liefst driemaal naar Parijs: in 2002, 2004 en 2006. Een ijzersterke status als topsprinter was daarmee gevestigd.

Met zo’n rijke carrière in het wielrennen zijn we enorm blij dat Robbie zich als ambassadeur aan Trek heefy verbonden. En natuurlijk is het dan niet meer dan passend om deze samenwerking te vieren met  de fiets van zijn dromen. We hebben Robbie gekoppeld aan onze hoofdontwerper van Project One, Micah Moran, om een speciaal kleurenschema te bedenken dat een eerbetoon is aan zijn indrukwekkende collectie groene truien.

Concept bike art for creating Robbie's P1 Ultimate Madone.

During the

Voor de goede orde: Project One Ultimate fietsen zijn niet alleen voor professionals. Iedereen met een droom kan die samen met onze ontwerpers verwezenlijken. Eerst bespreek je met je ontwerper één op één wat je voor je droomfiets in gedachten hebt. Daarna laat je je creativiteit samensmelten met zijn jaren van meesterschap. Het resultaat is een aantal creatieve voorstellen op jouw ideeën en meerdere uitvoeringen, waar jij er eentje uit kiest.

Robbie en zijn ontwerper Micah hebben diverse keren gepraat over hun ideeën en zijn met volstrekt unieke concepten gekomen. Daarin is oog voor elk detail en dit levert een fiets op die alle dromen van Robbie waarmaakt. Robbie’s ultieme doel was precies de tint groen vinden van zijn truien uit de Tour de France en Micah is op zoek gegaan. Samen hebben ze vanuit “één penseelstreek” een persoonlijk logo gecreëerd, in kleurenschema dat Robbies persoonlijkheid en wielercarrière bij elkaar brengt.

Logo designs for creating Robbie's P1 Ultimate Madone

Designers worked closely with Robbie to create a completely unique logo that represents his career in cycling.

Zodra elk detail minutieus is gekozen, zetten onze meesterspuiters dromen om in iets tastbaars. Of je nu droomt van een perfect verloop van chroomgroen naar zwart, felle keurschakeringen of verborgen details die alleen een geoefend oog ziet, elk deel wordt precies gemaakt zoals jij dat wil.

Detail image of Robbie's P1 Ultimate Madone showing 02, 04, and 06 year marks.

The beauty is in the details. Each of Robbie's green jersey wins are immortalized on the seat tube.

Wat is de visie voor jouw fiets? Robbie wilde een tastbare weergave van zijn carrière, dat een verhaal vertelt en overal de aandacht trekt. Samen hebben we een groene knipoog gemaakt naar zijn zeges in de Tour de France en ieder jaar kreeg een eervolle vermelding op de onderbuis.

Image showing the inside of the down tube on the bicycle.
Madone logo on bike's top tube, showing

The smooth transition from green to black turns heads on its own.

Rear triangle of the bike showing green accents to the seat stays and a green ring around the outside of the brake rotor
Close up of the bike's stem, showing

Hand built with love in Waterloo, Wisconsin.

Green chroma handlebars match the color of the bike.

Stunning carbon bars dressed up to match the rest of the ride.

Elke Project One-fiets wordt handgemaakt in ons hoofdkantoor in Waterloo, Wisconsin met oog voor detail en is beschikbaar voor iedere wielrenner ter wereld.

Breng je droom tot leven met Project One en Project One Ultimate

Robbie's Project 1 Ultimate Madone with a black background.

Chroma green fades to black and changes in different lighting.

About the Author: Trek Benelux

Onze missie: We maken alleen producten waar we zelf gek op zijn, we geven onze klanten uitstekende service en dienstverlening en veranderen de wereld door meer mensen op de fiets te krijgen.