RSL: Prestaties van de bovenste plank Getest door de profs, klaar voor de volgende rit

RSL: Prestaties van de bovenste plank Getest door de profs, klaar voor de volgende rit

Als het gaat om het maken van optimale onderdelen en fietsen, is de enige echte manier om aan alle wensen te voldoen luisteren naar wat de beste renners ervan vinden.

Vandaar dat onze Race Shop Limited-lijn getest en beïnvloed is door renners van Trek Factory Racing en Trek-Segafredo, zoals Jolanda Neff, Mads Pedersen, Lizzie Deignan en Evie Richards. Alleen als de uitrusting aan de strenge eisen van ’s werelds beste renners voldoet, kennen we het label RSL toe.

Hoewel we voor het testen tijdens de R&D-fase van het productontwerp allerlei cijfers en machines gebruiken, denken we dat geen statistiek op kan tegen inbreng van de beste atleten op twee wielen.

Met haarscherp oog voor detail en talent om de meest subtiele nuances van een rit aan te voelen, fungeren onze sporters als dataverzamelaars om ons te helpen het pure rijgevoel van elk RSL-onderdeel te vangen. Voor deze feedback hebben we parcoursen samengesteld die allerlei elementen bevatten, van bikkelharde kasseien tot steile beklimmingen, van stoffige singletracks tot stenen en modder. Op deze diverse parcoursen testen onze renners alles van RSL teamkleding tot Aeolus RSL wielen en zelfs de nieuwste fietsen.

Jolanda Neff rijdt door een kombocht op haar Trek Supercaliber.

Om een nieuwe uitrusting het best aan te voelen, moet je de originele versie voor de geest hebben. Daarom rijden de sporters bij het testen eerst op het huidige product om dat als uitgangspunt te nemen. Na een ronde met het huidige materiaal sturen we ze op pad in de nieuwe uitrusting. We doen dit direct na elkaar om het aantal variabelen te beperken, waardoor de renners elk miniem verschil in de uitrusting opmerken – onder dezelfde omstandigheden.

Zodra de opeenvolgende testen erop zitten, analyseren we de reacties van elke renner en leggen we in het hoofdkantoor hun meningen voor aan onze ingenieurs en ontwerpers. Zodra het product iets is geworden waar we trots op zijn, krijgt het het RSL-keurmerk en sturen we het naar het profpeloton — en je lokale Trek-winkel. Zo hebben we RSL-fietszadels, stuurpennen, wielen en kleding.

Trek-Segafredo-renner daalt in een canyon af in een aerodynamische lichaamshouding.
Jolanda Neff poseert met haar Trek Supercaliber.

“De eisen van crosscountryraces op internationaal niveau kunnen streng zijn, en daarom is het heel belangrijk dat ik elk onderdeel van mijn fiets kan vertrouwen. Geweldig dat de RSL stuur/stuurpencombinatie licht is, maar ook stijf genoeg om de ideale lijn te houden op technische stukken. En de fiets ziet er ook nog heel snel uit.”

– Jolanda Neff, Trek Factory Racing

 

Wielen goedgekeurd door de profs

Kies net als de profs van Trek-Segafredo en Trek Factory Racing voor onze allerlichtste en snelste wielen.
Ontdek onze wielen

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.