De effecten van #GoByBike in 2020 Vorig voorjaar hebben we een beweging gelanceerd om de gezondheid van onze planeet en zijn bewoners te verbeteren - en JIJ hebt het verschil gemaakt!

De effecten van #GoByBike in 2020 Vorig voorjaar hebben we een beweging gelanceerd om de gezondheid van onze planeet en zijn bewoners te verbeteren - en JIJ hebt het verschil gemaakt!

Vorig jaar mei lanceerde Trek een collectieve actie die mensen over de hele wereld opriep om te gaan fietsen in plaats van andere transportvormen te kiezen. Het doel was eenvoudig: neem minimaal één keer per week de fiets in plaats van de auto, maak een foto en plaats die met de hashtag #GoByBike, en nodig anderen uit om hetzelfde te doen.

Wij zijn eindeloos geïnspireerd geraakt door jullie verhalen. Sommigen van jullie hebben lang vergeten fietsen afgestoft en zijn weer begonnen met rijden. Anderen gingen boodschappen doen op de fiets of reden met hun kinderen door de buurt. Velen van jullie, zelfs doorgewinterde rijders, zagen de eenvoud en het plezier van het fietsen vanuit een nieuw perspectief.

In het eerste jaar heeft de #GoByBike-campagne tienduizenden mensen geïnspireerd om iets goeds te doen voor onze planeet.

Nu #GoByBike zijn tweede jaar ingaat, willen we graag een paar belangrijke resultaten van de campagne met je delen en aangeven wat we in de toekomst gaan doen.

In 2020 zijn we gaan samenwerken met de afdeling volksgezondheid van de universiteit van Wisconsin en hebben deelgenomen aan een onderzoek naar de invloed van fietsen op onze gezondheid, de maatschappij en het milieu. De resultaten zijn medio 2021 beschikbaar, maar we kunnen al wel verklappen dat fietsen absoluut goed is voor de planeet.

De eerste resultaten van het onderzoek tonen aan dat als 10% van de bevolking van de Verenigde Staten eenmaal per week de auto omwisselt voor de fiets, we wereldwijd miljarden dollars besparen op het gebied van luchtkwaliteit en het voorkomen van CO2-uitstoot die zorgt voor opwarming van de aarde.

Sinds mei 2020 hebben minimaal 68.000 mensen gekozen voor #GoByBike en zij hebben anderen geïnspireerd met een bericht op social media, voorzien van de hastag #GoByBike. En nog interessanter: de deelname aan de beweging blijft over de hele wereld continu stijgen met 2000 tot 3000 nieuwe fietsers per week.

In een jaar vol onzekerheden waarin meer mensen dan ooit tevoren kozen om te gaan fietsen voor vrijheid en plezier, is duidelijk dat de collectieve actie van #GoByBike echt een verschil heeft gemaakt. En dit is nog maar het begin.

Laten we samen ervoor zorgen dat het tweede jaar van #GoByBike nog beter wordt dan het eerste. Geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg!

Hier kun je alles vinden wat je moet weten om 2021 op een comfortabele en vertrouwde manier jouw #GoByBike-jaar te maken. We geven je tips voor woon-werkverkeer, hoe je boodschappen op de fiets moet vervoeren, waar je op moet letten in het verkeer, enzovoort.

Sluit je aan bij de #GoByBike-beweging

1. Neem minstens één keer per week de fiets in plaats van de auto.
2. Maak anderen enthousiast door een foto van je fietsrit te delen met de hashtag #GoByBike.
3. Nodig anderen uit om te gaan fietsen en actie te ondernemen door ze in jouw foto te taggen.

Join the #GoByBike movement

Join thousands of fellow riders in simple, meaningful climate action. Choose your bike for one or more trips each week and tag a photo of your ride with #GoByBike for the health of our people and planet.
See #GoByBike in action

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.

Tags: