Markus Hoelgaard, første nordmann på Trek-Segafredo Med 12. plassen i fjorårets VM ble sykkelverden godt kjent med Markus Hoelgaard. Nå er han klar for sin første sesong på Trek-Segafredo. Barndomsdrømmen har gått i oppfyllelse.

Markus Hoelgaard, første nordmann på Trek-Segafredo Med 12. plassen i fjorårets VM ble sykkelverden godt kjent med Markus Hoelgaard. Nå er han klar for sin første sesong på Trek-Segafredo. Barndomsdrømmen har gått i oppfyllelse.

Ved nyttår ble Markus Hoelgaard Trek-Segafredo-rytter, og dermed også den første nordmannen i teamet. Det er riktignok noen raske dansker med, men Markus er første nordmann.

– Det var selvfølgelig veldig stort å få tilbud fra, og signere for Trek-Segafredo. Selv om Uno-X har blitt et større og større lag mens jeg har vært der, så er det virkelig en barndomsdrøm som går i oppfyllelse når jeg får mulighet til å sykle for et av verdens beste lag, sier Markus Hoelgaard.

 

Tatt godt i mot av danskene

27-åringen ble tatt godt mot i laget av blant av Mads Pedersen og de nevnte danskene.
– Jeg har blitt tatt veldig godt imot. Ikke bare av danskene, men alle. Det er selvfølgelig godt å ha noen dansker å prate norsk med, men det er et veldig internasjonalt lag der alt går på engelsk, så jeg har kjapt funnet meg til rette og trives godt.

Markus i den nye drakta. Foto: @rossbellphoto

– Hvordan beskriver du deg selv som syklist?

– Jeg vil beskrive meg selv som en hardtarbeidende syklist som takler det meste av terreng og typer ritt, men som har min styrke i lange og harde sykkelritt uten lengre stigninger/fjell. Etter jeg signerte med Trek-Segafredo så har fokuset blitt rettet mer mot brosteinsklassikerne i Belgia, så jeg jobber med å spesialisere meg ytterligere mot de rittene.

– Hva er målene for 2022?

– Målene for 2022 er hovedsakelig å ta nivået på World Touren og finne min plass i gruppen. Jeg har lyst til å kjøre finaler i de største klassikerne og bidra til at laget vinner minst en av de største World Tour-klassikerne.

 

Touren blir en bonus

Om vi får se Markus på Tour de France-starten er selvsagt ikke klart ennå, men målene for sesongen er klare.

– Hovedfokuset mitt ligger på å starte sesongen bra og være på mitt beste i klassikerne for å gjøre en god figur der. Det hadde selvfølgelig vært stort å kjøre touren, men det vil i såfall komme gjennom sterk kjøring på våren. Så fokuset mitt ligger der, så får touren eventuelt komme som en bonus dersom jeg skulle få muligheten.

Trek-Segafredo på årets første treningssamling. Foto: @rossbellphoto

Nytt arbeidsverktøy, Trek Madone

Med overgang til nytt team ble det også en ny sykkel. Vårt fartsfantom av en sykkel, Madone, er det nye arbeidsverktøyet til Hoelgaard.

– Jeg bruker Madone, og er veldig fornøyd med den! Det blir nok hovedsakelig den jeg skal bruke i rittene jeg ønsker å prestere i, så jeg har brukt den så mye som mulig. Men jeg ser også frem til å prøve Émonda utover våren i mer kuperte ritt.

– Jeg er veldig fornøyd med sykkelen og det gir en god trygghet i å vite at laget eies av et så stort sykkelmerke. Da vet en alltid at vi har topp sykler samtidig som de hele tiden jobber med utvikling av nye modeller for fremtiden.

Dette er altså den nye sykkelen til Markus. En Trek Madone SLR 9. Foto: @hardyccphotos

Tour of Valencia først ritt

Onsdag er han altså i gang på Trek-Segafredo for fullt når Tour of Valencia starter i Les Alqueries i Spania. Femdagersrittet blir første prøvelse for Markus. Med blant de startende for Trek-Segafredo er blant annet Giulio Ciccone og Matteo Moschetti.

I fjor var det Stefan Küng som vant femdagersrittet som naturligvis avsluttes i Valencia, på søndag.

Vi sier: Lykke til Markus og resten av gutta på Trek-Segafredo!

Bildet over er laget til Tour of Valencia, fra Trek-Segafredos Instagram-konto.
Følg Trek-Segafredo på Instagram her: @treksegafredo.

 

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.