Bli bedre kjent med Trek ambassadør Knut Røhme Knut er blant de aller beste 1.års elite rytterne internasjonalt.

Bli bedre kjent med Trek ambassadør Knut Røhme Knut er blant de aller beste 1.års elite rytterne internasjonalt.

Hei Knut!

Kult at du tar deg tid til en liten prat midt i en travel periode.

Det er hektiske dager nå, først VM i Les Gets, så avslutning på WC i Italia. Hvordan syns du det har gått og hvordan føles kroppen etter hardkjøret?

– VM var litt under paret for min del. Jeg har trent lenge og jobbet hardt mot at dette skulle være en skikkelig maks dag på sykkelen. Det ble et av mine tyngste ritt i år hvor jeg måtte jobbe for hvert tråkk. Veldig fornøyd med at jeg klarer å pushe meg selv hele løpet og berger en topp 40 plassering på en tung dag.

Fortell oss litt om stemningen som møter deg der nede i Frankrike, når du står på startstreken.

– Gåsehud! Jeg stod på startstreken og fikk gåsehud av det enorme trøkket fra publikum. Måtte bare smile og tenke en ekstra gang på hvor heldig jeg er som får oppleve dette og at i dag så skal jeg gi maks uansett, og bare nyte muligheten til å krige mot verdens beste sykelister i slike omgivelser.

Underveis i løpet var det så mye heiarop, motorsager og annet bråk at man ikke hørte sin egen pust. Den følelsen av det trøkket når man er så sliten er ganske spesiell og man må klype seg litt i armen etterpå.

Foto: Matthias Thijsen Media

Hvordan er stemningen innad i laget og på tvers av laget?

– Stemningen i laget er veldig god. Vi begynner å bli flinke på å reise rundt sammen og gjøre det beste ut av disse turene. Selvfølgelig under et VM så er det mye høye skuldre og alle vil prestere, men vi jobber med å holde humoren i gang og ufarlig gjøre situasjonen. PÅ tvers av lagene varier det mye. Jeg begynner å bli godt kjent med noen og de prater man med når man møtes på løypa eller tar en kaffe etter økt.

Hvem er din argeste konkurrent, world wide?

– David Nordemann (25 år gammel terrengsyklist fra Nederland, som sykler for CST PSTNL BAFANG MTB RACING TEAM)

Det er svært tydelig at du koser deg på sykkelen, det vises med den lekne syklingen din. Er det sånn at du klarer å kombinere lek med «blodig alvor?»

– Prøver alltid å legge inn lek. Det er grunnen til at jeg startet med sporten og det er grunnen til at jeg ønsker å fortsette med den. Tror i en såpass teknisk sport som terrengsykling er utrolig viktig å beholde leken. Selv i konkurranse situasjonene er det muligheter for å faktisk kose seg på sykkelen nedover og ha det litt gøy oppi alt det alvorlige vi driver med. Holder i bunn og grunn på fordi jeg trives med alle aspekter av sporten så da må det være rom for lek.

 

Knut i kjent og leken stil.

Foto: Matthias Thijsen Media

Foto: Matthias Thijsen Media

Fortell oss litt om sykkelen du brukte under VM i Les Gets.

Trek Supercaliber 9.9 min absolutt go to sykkel til alt som skal går fort. Den er egentlig tatt rett ut av boksen og ut på rittløypa. Jeg har satt på heve senkepinne for å kunne slappe av litt mer i utforkjøringen. Og bruker en stor volumespacer i bak demperen for at sykkelen skal være progressiv nok til de teknisk krevende løypene.

Hvordan ser det ut fremover for deg nå? 

Etter verdenscup avslutting i Val di sole er det en siste norgescup helg i Brumunddal før det blir en liten uke helt uten noe trening og bare nyte livet utenfor sykkelbobla litt. Deretter blir det nok en god del sykkelkross ritt på meg. Dette er den beste formen for intensiv trening i en periode hvor fokuset i hovedsak er på lek og morro på sti uten noe særlig mål og mening før vintertreningen og jobbing mot 2023 starter i november.

Foto: Matthias Thijsen Media

10 kjappe med Knut Røhme

  1. Favoritthobby foruten syklingen?- Fiske.
  2. Hva hører du helst på i headsettet?- Det blir mest partysmusikk fra 2000 – 2010 før ritt.
  3. Favorittsted å sykle?- Å komme hjem til Lillomarka/Nordmarka slår aldri feil!
  4. Favorittsykkel?- Trek Supercaliber.
  5. Favorittgadget til sykkelen?- Dekktrykkmåler.
  6. Hva spiser du når du skal kose deg litt ekstra?- Sushi.
  7. Hva er din hemmelige drøm?- Bli skuespiller.
  8. Guilty pleasure?- Spille Hay Day.
  9. Favorittsyklist?- Wout Van Aert.
  10. Shimano eller Sram?- Sram gir og Shimano bremser.

Takk for praten, Knut og lykke til med resten av sykkelsesongen. Og hvem vet, kanskje vi en vakker dag ser deg på TV skjermen, som den neste DiCaprio?

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.