Bontragers kolfiberhjul för grus De helt nya kolfiberhjulen Bontrager Aeolus Pro 3V presenteras

Bontragers kolfiberhjul för grus De helt nya kolfiberhjulen Bontrager Aeolus Pro 3V presenteras

[Waterloo, Wisconsin, USA] – Trek och Bontrager lanserar i dag det senaste tillskottet till deras prisvärda och högpresterande familj av kolfiberhjul: ett hjulset särskilt anpassat för det växande antalet cyklister som uppskattar äventyr på grusvägar och andra tuffa underlag.

De nya Aeolus Pro 3V-hjulen har samma prisvärda och välbeprövade konstruktion i OCLV Carbon, och de täcks av Carbon Care-garantin precis som övriga racerhjul i Aeolus-familjen. En skillnad är att de har Rapid Drive 108-nav och fälg med en större innerkantsbredd på 25 mm som ger bättre stöd för däck med större volym för bekvämare cykling med en säkrare känsla.

De nya Aeolus Pro 3V-hjulen kommer från samma genomarbetade bakgrund som resten av Aeolus-familjen”, säger Bontragers produktchef för hjul, Graham Wilhelm, ”men de lämpar sig bättre för grus och andra tuffare underlag. De är särskilt anpassade för cyklister, på alla typer av vägar, som vill ha fördelarna hos större däck utan att behöva kompromissa med prestanda.

Tack vare det extra stödet från fälgens innerkantsbredd på 25 mm kan du använda däck med större volym och ett lägre däcktryck och få bättre grepp, komfort och stabilitet på alla underlag, vilket i praktiken innebär att du i många fall kan cykla snabbare.

De här mångsidiga gravel- och äventyrshjulen har också snabbreagerande Rapid Drive 108-nav som ger snabb acceleration och en högpresterande känsla både på asfalt och ute i terrängen.

Kombinationen av prestanda och prisvärdhet gör Bontrager Aeolus-hjulen vida omtyckta bland landsvägscyklister. De kostar bara hälften så mycket som många av de konkurrerande modellerna, och de täcks av Bontragers lojalitetsprogram Carbon Care för hjul. Om det ofattbart nog skulle hända att den första ägaren drabbas av en skada på dem inom de första två åren efter inköpsdatum reparerar eller byter Bontrager ut dem utan kostnad.

De nya Aeolus Pro 3V-hjulen är ett perfekt komplement till alla gravelbike och 700c-äventyrscyklar och de fungerar bäst ihop med 700×32-däck eller större. De finns endast tillgängliga i skivbromsmodell med 12 mm genomgående axlar till ett rekommenderat pris på $1 299, och det går bara att köpa dem på trekbikes.com eller via Treks globala återförsäljarnät.

Bontrager Aeolus Pro 3V TLR Disc Road Wheel

A strong, light, and durable carbon road wheel with a 25mm inner width and Rapid Drive 108 hub that's perfect for higher-volume road and gravel tires.
See the wheel

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.