Så här uppmuntrar du dina bekanta att delta i #GoByBike Fyra tips på hur du kan få dem att cykla mer och ha makalöst roligt

Så här uppmuntrar du dina bekanta att delta i #GoByBike Fyra tips på hur du kan få dem att cykla mer och ha makalöst roligt

När du deltar i #GoByBike gör du gör du ett meningsfullt val och visar ett hur enkelt det är, ett val som sen påverkar släkt och vänner.

Det är ett bra första steg och det finns fler knep för att få dina nära och kära att ta samma ansvar för Moder Jord som du. Här får du fyra tips på hur du kan uppmuntra dem att delta i den här rörelsen.

1. Tagga dem i dina #GoByBike-foton

Ladda upp dina foton på Instagram, tagga släkt och vänner och rekommendera en speciell plats eller cykelled i rubriken. Det kan vara en naturskön led eller ett landskap som avnjuts bättre från en cykelsadel. Det är bra att ha något att se fram emot på cykelturen, och till och med något så enkelt som en otrolig vy kan motivera nya cyklister till att ge sig ut och cykla.

2. Hjälp till med förberedelserna

Fråga om de behöver hjälp med att ställa in cykeln eller hitta en passande hjälm. En av det största initialtrösklarna för att cykla kan handla om rätt utrustning. När detta väl är avklarat kommer de troligen att cykla mycket oftare. Du kan till och med tipsa om en bra lokal cykelbutik att vända sig till för att skaffa det som behövs inför cykelturen.

3. Planera säkra rutter

Det kan vara så att dina närmaste gärna vill cykla men bara inte vet var de kan göra det! Visa dem cykelfunktionen i Google Maps eller skicka över en karta med cykelvägar i trakten. När de väl känner till cykelvägarna känns det tryggare att ge sig ut på egen hand.

4. Cykla till en fin plats

Att få sitta på en cykel är en belöning i sig, men det är mycket mer kring cykling än bara cyklar. Du kan lyxa till cykelturen genom att ha ett speciellt mål eller delmål. Proffstips: glasskiosken är alltid ett lyckat mål. Ett väl valt mål förvandlar en vanlig cykeltur till en rolig utflykt och gör tanken på att välja cykeln istället för bilen mer lockande.

Join the #GoByBike movement

Join thousands of fellow riders in simple, meaningful climate action. Choose your bike for one or more trips each week and tag a photo of your ride with #GoByBike for the health of our people and planet.
See #GoByBike in action

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.

Tags: