Utmaning: Ta mina bilnycklar Möt Emilie som antog en utmaning där hon i 30 dagar gav upp sina bilnycklar och bytte ut de mot en elcykel.

Utmaning: Ta mina bilnycklar Möt Emilie som antog en utmaning där hon i 30 dagar gav upp sina bilnycklar och bytte ut de mot en elcykel.

Nu efter utmaningen är över, vad tänkte du i början av utmaningen?

Att cykla till vardags istället för att ta bilen, var oväntat nog inte den svåraste delen och gick mycket bättre än vad jag tänkt. Men ett område jag verkligen tänka om kring var planering. Ett exempel var när jag skulle handla, då blev det viktigt att ha med mig rätt väskor så att jag fick med mig allt.

 

Fanns det något med att använda en elcykel som överraskade dig?

Tidigare har jag haft en cykel utan el, och sett elcyklar som lite fusk. Men i denna utmaning, efter att ha kört på en elcykel ser jag det ett bra och självklart sätt att ta mig runt i vardagen. Det är något nytt för mig och har gjort att jag cyklar mer även efter utmaningens 30 dagar tog slut. Med en elcykel blir det mer naturligt att välja det framför bilen.

 

Hur reagerade dina familjemedlemmar, vänner på att du tog dig an den här utmaningen?

Väldigt positivt, alla tyckte det lät som en kul utmaning och bra utmaning för att minska bilkörandet.

 

Saknade du din bil?

Jag har insett att jag klarar mig ganska långt utan bil. För mig är det främst om jag ska resa till en annan plats eller åka iväg med en kompis som jag behöver den. Tidigare tog jag bilen ungefär 4 av 5 gånger, och nu efter utmaningen tar jag snarare cykeln 4 av 5 gånger. Men klart, om jag ska till jobbet och det ösregnar, har jag svårt för att välja cykeln framför bilen.

 

Hur har det gått med att cykla mer efter utmaningen? 

Jag cyklar definitivt mer och planerar mycket mer när jag ska transportera mig, ska jag t.ex. handla något med bilen ser jag till att göra flera ärenden samtidigt. Det har gjort stor skillnad för mig och fått mig att göra bättre val, både för miljön men få mer motion i vardagen.

Allant+ electric bikes

The entire Allant+ lineup is sleek, fast, and fun. Powerful drive systems and thoughtful features make it even more feasible to go by bike instead of by car.
Learn more

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.