UCI Gravel series kommer till Halmstad Gravel Grit n Grind går av stapeln i augusti

UCI Gravel series kommer till Halmstad Gravel Grit n Grind går av stapeln i augusti

Gravel Grit n Grind Halmstad 19-21 augusti är del av UCI´s nystartade 2022 Trek UCI Gravel World Series och därmed också en kvalificeringsgrundande tävling för UCI Gravel World Championship 2022 som avgörs i Italien detta första år.

 

Vi har växlat några ord med initiativtagaren och arrangören Peter Larsson som berättar lite om hur det kom sig att Trek UCI Gravel World Series just hamnade i Sverige.

–  Vi råkade vara på plats i Sarajevo under UCI Gran Fondo World Championship när UCI lanserade deras nya satsning på gravel. Vi träffade projektledaren och föreslog en tävling i Sverige. Eftersom det är fantastiskt fina förutsättningar för Gravel i Sverige vill vi givetvis visa det för världen.

Trek UCI Gravel World Series är även en del av UCI Cycling for All, vad betyder det?

– UCI Cycling for All är en satsning från UCI som vänder sig till alla cykelintresserade som vill uppleva att delta i lopp med tävlingsklasser oavsett om du är tävlingscyklist, motionär eller bara vill uppleva nya platser och miljöer. Konceptet för Trek UCI Gravel World Series är hämtat från UCI Gran Fondo World Series som är motsvarande format för landsvägscykling.

I Trek UCI Gravel World Series tävlar man i ålderskategorier. Gäller det samtliga deltagare?

-Ja. Vi vill också lyfta fram att tävlingen vänder sig till alla nivåer av cyklister. Många kommer till tävlingen för man vill resa till nya platser och köra lopp för upplevelsens skull. Trek UCI Gravel World Series är unikt på det sätt att tävlingen är öppen för både amatörer och professionella på samma startlinje vilket är ovanligt inom cykel.

 

Berätta lite om Gravel Grit n Grind som tävling.

– Vi har en 3-dagars tävling, men det är endast tävlingen på lördagen 20/8 som är en del av Trek UCI Gravel World Series. Man kan köra samtliga etapper, eller endast någon enstaka etapp. Givetvis vill vi att så många som möjligt väljer att vara med från början till slutet. Etapp 1 är ett Gravel Tempo med individuell start och tidtagning. Etapp 2 är etappen som är en del av Trek UCI Gravel World Series. Etapp 1 och 2 har start och mål i centrala Halmstad vilket ger en fin inramning för tävlingen. Den avslutande etappen 3 är en mycket fin tävling med start och mål i vackra Simlångsdalen.

Avslutningsvis, varför ska man anmäla sig till Gravel Grit n Grind Halmstad?

-Vi har ett Gravel-lopp med internationell prägel och deltagare från hela världen. Både professionella och upplevelsecyklister. Det ger givetvis en speciell stämning runt tävlingen och det förhöjer upplevelsen. Med det sagt, vill vi också lyfta fram vår bansträckning som bjuder på mycket bra men också varierande gravelcykling. Inramningen i Halmstad med start och mål längs Nissan är också något som är värt att nämna.

 

Blir du sugen på att delta? Besök då gravelgritngrind.se

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.