Så inreder du ditt utrymme för inomhuscykling Tänker du cykla inomhus i vinter? Så här gör du det till en härlig upplevelse.

Så inreder du ditt utrymme för inomhuscykling Tänker du cykla inomhus i vinter? Så här gör du det till en härlig upplevelse.

Du har din cykel. Du har din trainer. Nu är det dags att inreda din tortyrkammare (ljudeffekt av hotfullt mullrande åska).

Ingen fara – bara för att vi kallar det för en ”tortyrkammare” måste det inte vara obehagligt. Faktum är att du får betydligt mer ut av ditt utrymme för inomhuscykling om du gillar att vara där. Det är lätt att komma igång. Allt som behövs är några väl övervägda val, och sedan kan du trampa bort vinterdeppigheten med härliga tankar på all fantastisk vårcykling som väntar.

1. Då sätter vi igång

Bestäm var du vill placera trainern. Var du än tänker cykla, behöver du ett utrymme på 2 x 2 meter för din utrustning. Se till att det är på en plats där du kommer att trivas, kanske nära ett fönster där du kan få in lite naturligt ljus. Det kan vara bra att använda en golvskyddsmatta för träningsutrustning. Även om den inte är någon nödvändig utrustning, skyddar den golvet och dämpar ljudet från träningen.

2. Gör det kul

Fundera sedan på hur du kan göra inomhuscyklingen roligare. Om du kan cykla framför en tv är det suveränt! Annars kan du ställa upp en pall eller ett litet bord med en bärbar dator där du kan titta på dina favoritprogram eller en film medan du trampar. Det här är idealiskt om du har en smart trainer och vill prova på VR-träning.

3. Ventilation är A och O

När du trampar inomhus alstrar du betydligt mer värme än vad du kanske förväntar dig. Ställ upp en fläkt som ger lite svalka och ta fram ett par handdukar. Lägg den ena under trainern och förvara den andra inom räckhåll.

Skydda golvet och dämpa ljudet från träningen med golvskyddsmattan Saris Trainer Mat.

Fixa en smidig uppställning

En smart rulltränare hjälper dig att klara varje inomhusträning. Rulltränaren Saris M2 Smart Trainer.

 

4. Tänk på vätskebalansen

När svetten sprutar fram är det extra viktigt att dricka och äta rätt. När du tänker tillbringa några timmar i sadeln bör du planera i förväg med en blandning av proteinbars, elektrolytberikade vingummi och andra lättsmälta munsbitar. Nuun Hydration Tablets eller liknande vätskeersättning är ett bra tillskott vid alla typer av träning. Förvara dem inom räckhåll så att du lätt kommer åt dem medan du tränar.

5. Cykla säkert

Glöm inte att vidta några viktiga säkerhetsåtgärder. Dubbel- och trippelkolla att cykeln står stabilt innan du sitter upp och börjar träna. Se också till så att små barn och husdjur befinner sig i ett annat rum. Fingrar och svansar kan fastna i trainern och cykelns rörliga delar, så undvik den typen av scenarier.

Och på bara ett litet kick är du redo att rulla – eller ja, trampa. Nu ska vi inte märka ord … Hoppas att du njuter av cyklingen!

Trainers and trainer accessories

Find everything you need to spin through indoor workouts in style and comfort.
Shop now

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.