Rickard byggde sin drömcykel – Project One Rickard Lindholm, Trek-älskare och Trek-kollega, uppfyllde sin cykeldröm och skapade sin unika Project One cykel – ett val han aldrig kommer att ångra. Läs mer om Rickards unika cykel, om Project One och hur enkelt det är att skapa just din. 

Rickard byggde sin drömcykel – Project One Rickard Lindholm, Trek-älskare och Trek-kollega, uppfyllde sin cykeldröm och skapade sin unika Project One cykel – ett val han aldrig kommer att ångra. Läs mer om Rickards unika cykel, om Project One och hur enkelt det är att skapa just din. 

Project one madone

Vad är Project One? 

Vi bad Rickard att förklara vad Project One är för den som inte vet och han svarade: 

“Project One är vårt premiumprogram för våra finaste cykelmodeller. I Project One kan du få din cykel lackad precis som du vill ha den, bara din fantasi sätter gränserna. Vi har några av världens bästa lackerare som gör din dröm verklighet på vårt huvudkontor i Waterloo, USA. I Project One har du även möjlighet att välja din favorit växelgrupp och anpassa mått och tillbehör så som du vill ha dem.” 

En Project One är med andra ord, din drömcykel, skapad och designad bara för dig. I konfiguratorn på trekbikes.com kan du välja mellan massor av olika färger, komponenter och modeller. Låt din fantasi sätta gränserna! 

Inspiration: Mads Pedersen 

Rickard Lindholm arbetar inte bara på Treks huvudkontor i Sverige – han är också cykelfantast. 2011 utmanade hans bror honom i en Svensk Klassiker, där Vätternrundan blev hans första riktiga cykelupplevelse. Idag är Rickard en inbiten cyklist som bland annat lyckats komma i mål på både Ironman Hawaii och Norseman – ett av världens mest extrema triathlon. 

Han berättar att när han såg Mads Pedersens cykel i Tour De France 2023, var det kärlek vid första ögonkastet. Där och då bestämde han sig för att en Project One, lackerad i likadana färger som den Mads cyklar på, skulle han också ha. 

För någon som cyklat på Trek i många år (Madone, Emonda, Checkpoint och Speedconcept) och väl känner till modellerna, visste han direkt att det var en Madone han ville skapa som sin Project One. I lacken Chroma Ultra-Iridescent som lanserades i samband med Tour De France 2023. Madone är både snabb och bekväm och ultimat för Rickard som bor i Skåne. (I och med att Skåne är så platt, behövs ingen cykel som kan klättra – det räcker med fart!)

“Att ha en så speciell cykel som detta är en häftig upplevelse och jag kan garantera mycket uppmärksamhet när du har skapat just din drömcykel. Känslan att ha en unik cykel är också häftig.” 

 

Mads Pedersen Project One
Madone project one
madone project one

Att skapa sin drömcykel 

Hur går det till att skapa sin drömcykel? Rickards bästa råd är att spara ner designen i en pdf (som kommer automatiskt) när man använt Project One konfiguratorn på hemsidan). Sedan tar du helt enkelt med den till en återförsäljare som hjälper till med beställningen. På hemsidan kan du se ungefärligt pris. Där får du också upp en bild på hur din designade drömcykel kommer att se ut, komplett med alla detaljer du bestämt i stegen innan. Konfiguratorn är både enkel och rolig att använda – Möjligheterna är oändliga! 

Förutom att bara välja en unik lack, kan du också välja hur logon ska se ut, vilken sadel, drivlina och hjul du vill ha. Dessutom är det möjligt att också ändra smådetaljer som matt eller lackad tejp på styret. Vi frågade Rickard vad han tyckte var den bästa komponenten att lägga till: 

“Hjulen! Jag älskar känslan i ett par djupa kolfiberhjul. Det höjer hela känslan på cykeln och gör även att den ser ännu häftigare ut.” 

Så vad väntar du på? Hoppa in via länken och börja utforska en hel värld av möjligheter! 

PROJECT ONE

madone project one
kolfiberhjul trek

About the Author: Trek

Our mission: we build only products we love, provide incredible hospitality to our customers, and change the world by getting more people on bikes.

Tags: