Kærlighed ved første blik Treks direktør for industrielt design fortæller, hvorfor udseendet er vigtigt

Kærlighed ved første blik Treks direktør for industrielt design fortæller, hvorfor udseendet er vigtigt

En fredag eftermiddag for næsten 20 år siden fortalte jeg en kollega, at jeg overvejede at købe en ældre Cadillac. Han rådede mig til at tjekke på eBay til en begyndelse.

Det tog kun nogle få klik, så var den der: en Cadillac Sedan DeVille fra 1968. 513 ccm (8,4 liter) V8. I Silver Pine grøn. Det kræver nok en bilfanatiker som mig for alvor at sætte pris på det, men de fleste kender følelsen af at falde pladask for noget. Al fornuft ryger ud ad vinduet.

Men jeg fandt ud af at byde på den, uden helt at være klar over, hvad jeg havde gang i, og et par timer senere var jeg bilens nye ejer. Der var dog et problem: Bilen var i Montana, og jeg befandt mig i Wisconsin.

Men i det øjeblik var det totalt ligegyldigt for mig, om bilen så havde befundet sig på månen. Jeg så den, blev vild med den, måtte have den, og intet kunne stoppe mig. Æstetik vækker bare følelserne. Det er en følelse, jeg ofte søger tilbage til, fordi det er den, jeg ønsker, at andre skal have, når de ser vores cykler. Og at holde af er den stærkeste følelse overhovedet.

At holde af noget er en stærk følelse, og jeg ønsker, at folk holder af designet af vores cykler.

Udseendet tæller

Det, vi som mennesker ejer, siger noget om os. Når nogen hopper ud af sengen, tager udstyret på og stiger på deres kulfibercykel, gør de det ikke kun for motionens skyld. De får en oplevelse, som de selv har valgt, og de viser verden, hvad de kan lide, og hvad der er vigtigt for dem. Vores rolle er at hjælpe dem med at få denne oplevelse.

Man skal holde af det

Her hos os har vi haft nogle rigtig gode diskussioner om, hvorvidt vi skal bygge cykler, som vi holder af, eller cykler, som vi tror, at kunden vil holde af. Det er et godt spørgsmål. Men vi vender altid tilbage til, at hvis vi ikke holder af det, mangler vi noget. Hvis vi brænder for, hvad vi laver og bygger det, vi holder af, så giver alt andet sig selv. Det er ligesom et kunstværk eller en forestilling. Hvis man har hjertet med, kan folk mærke det. Det er fantastisk meget nemmere at sælge noget, man selv holder af.

Alt er vigtigt på en cykel, man holder af.

Ærlighed er vigtigt

Når man læser de mange anmeldelser af Treks design, er de baseret på hundreder af års erfaringer. Hvis disse anmeldere ikke er ærlige, går det ud over os alle. Når de skriver deres mening, tilfredse eller utilfredse, handler det ikke om, hvordan tingene bør være. De skriver om det, der endnu ikke har fundet sted.

Respekt er vigtigt

Uanset om det er en cykel til 5.000 eller til 100.000, behandles den med den samme respekt. Vi holder af den. Alt er vigtigt på en cykel, man holder af. Vores opgave består i at gøre cykeloplevelsen stor på hver eneste Trek cykel.

Today

Designet går forud for al udvikling hos Trek, og vi har eksperter i alle kategorier. Vi lancerer løbende nye produkter, og de overholder alle denne eminente standard. Vi har fundet ud af, at det bedste for os er at holde af det, vi laver, for at vi kan hele tiden kan blive klogere, udvikle os og fremstille de bedste produkter.

About the Author: Steve Baumann

Steve Baumann is the Director of Product Design at Trek Bicycle. If it has speed, he's into it. When he's not in Waterloo, he's most likely to be found on the side of a hill or in the water with his family or cruising in his 1968 Cadillac Deville.